FOTO  'Blatničke note dobrote' ponovno okupile ogroman broj posjetitelja

Blatničke note dobrote

Pred crkvom sv. Franje u Donjoj Blatnici održan je tradicionalni humanitarni koncert „Blatničke note dobrote“. Osmu godinu za redom održava se ovaj popularni humanitarni koncert kojeg organizira Mate Bulić skupa sa svojim Blatničanima.

Publiku su do kasnih sati zabavljala poznata imena, a to su: Marko Perković Thompson, Dražen Zečić, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Neno Belan & Fiumense, Dalmatino, dr.
Mićo Pehar, Frano Pehar i Tarapana Band, Ivana Marić, Jozo Vučić, Slavonia Band, Klapa Bonaca, Zoran Begić, Marina Tomašević, Šime Jovanovac, Stjepan Jeršek – Štef,Hercegovački bećari, Dream team babe, Ivica Martić i domaćin Mate Bulić.

https://www.facebook.com/252864094861226/videos/2380700005507858/

Kao gost iznenađenja nastupila je Klapa Samoana s Novog Zelanda koja je oduševila publiku. Mnoštvo posjetitelja uživalo je u brojnim hitovima poznatih, a zabava je potrajala do dugo u noć.

Pred kraj koncerta, Mate Bulić najavio je sljedeći koji će biti 10. kolovoza 2020., na istom mjestu, njegovoj rodnoj Blatnici. Iz organizacije su poručili kako će kao i svih prethodnih godina, novac od koncerta biti namijenjen za humanitarne projekte.

“Blatničke note dobrote” su zasigurno najveći glazbeni događaj na području Hercegovine, a sve je počelo u kolovozu 2012. godine, kada je Mate Bulić sa svojim prijateljima u Donjoj Blatnici na platou ispred crkve svetoga Franje održao prvi dobrotvorni koncert pod nazivom “Hvala, prijatelji”. Prikupljena sredstva bila su namijenjena za uređenje dvorišta i okoliša područne crkve. Bio je to veličanstveni glazbeni spektakl i kakav nikad prije nije zabilježen u Brotnju. Nakon prve godine, Mate Bulić odlučio je da u kolovozu svake godine nastavi tradiciju održavanja humanitarnog koncerta u svojoj u Donjoj Blatnici, u čiju se organizaciju uključuju brojni njegovi prijatelji, kao i cijela Blatnica. Upravo ovaj koncert iz godine u godinu okuplja velik broj posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore.

hercegovina.info