Biskup Vukšić podijelio sakrament Potvrde u Čitluku

Sedamdeset i dvoje krizmanika, od čega 38 mladića i 34 djevojke, primili su darove Duha Svetoga i samostalno obnovili krsna obećanja koja su nekada davno za njih položili roditelji i kumovi na krštenju.

Vjersku pouku budućih krizmanika od rujna je predvodio njihov vjeroučitelj fra Robert Jolić, a na početku svete mise krizmanica Karla Krasić je u ime krizmanika pozdravila biskupa i zaželjela mu dobrodošlicu, te kazala kako krizmanici žele po primanju darova Duha Svetoga dobiti dodatnu snagu koja će ih ispunjavati svijetlom za bolji i kršćanski život.

U prigodnoj propovijedi biskup Vukšić se prisjetio prispodobe iz Svetog pisma o sedamdeset i dvojici koja su širila radosnu vijest te je između ostalog kazao: „Postoji jedna zgoda, sjećate se u Svetom pismu kad Krist šalje baš sedamdeset i dvojicu. Snagom Duha Svetoga ta sedamdeset i dvojica učinili su da radosna vijest bude prihvaćena među tisućama i milijunima u vremenu koje je uslijedilo. Draga mladeži, dragi krizmanici, vas 72 jeste danas 72 Kristova apostola, na vas će kao i na onih sedamdeset i dva sići također snaga Duha Svetoga. Vi danas preuzimate svečano pred cijelom Crkvom, pred sobom samima i dužnost i obavezu i još više čest, mnogo više čast je to nego dužnost i obaveza, da se nastavite svjedočiti za Krista Gospodina tamo gdje vas providnost odvede u vašim životima. Draga braćo i sestre svi smo mi bili nekada dio neke grupe krizmanika na koje je sišao Duh Sveti, dio grupe koja je poslana u ovaj svijet u naše vrijeme u Čitluk da svjedoči za Krista Gospodina. Dao Bog da svi mi, a danas mislim prvenstveno na ovih sedamdeset i dvoje, zaista u nastavku svojih života budemo pravi autentični svjedoci Kristovi."

Nakon što su primili sakrament Potvrde krizmanici su biskupu Vukšiću zahvalili, i u znak zahvale uručili monografiju o Brotnju, kao i monografiju župe Krista Kralja. Na koncu liturgijskog slavlja župnik Miro Šego se zahvalio biskupu na dolasku i upućenim riječima podrške. A župnik se također zahvalio Velikom zboru župe Krista Kralja koji je svojom pjesmom uveličao misno slavlje, kao i svima koji su pomogli u organizaciji ovog svečanog dana.

citluk.ba