'Ćiro ponovo vozi' od Mostara do Čapljine

Ćiro, Mostar, Čapljina

Iako su mnogi upravo zbog Ćire u naslovu kliknuli članak zapravo ne radi se o onom pravom Ćiri koji je huktao na pomenutoj dionici.

Radi se o još jednoj biciklističkoj karavani, događaju koji služi za promociju Ćirine biciklističke staze i turističkih kapaciteta južne Hercegovine. Udruga za promociju biciklizma "HerzegovinaBike" i biciklistički klub Mostar još jednom organiziraju promotivnu biciklijadu na dionici od Mostara do Čapljine. Naime, iako se prethodno biciklijada na pomenutoj dionici trebala održati u mjesecu travnju/aprilu, zbog stalnih kiša i nevremena ista je doživljavala konstantna prolongiranja, da bi organizatori na kraju bili prisiljeni da je odgode za ljeto 2019.

"Ljeto je već uveliko tu je sa nama, pa tako je i došlo i vrijeme da biciklijada Ćirinom prugom krene iz Mostara i završi u Čapljini i u ovoj godini. Nadamo se da to ponovo neće značiti kišu", sa smjehom poručuju organizatori.
Prethodne godine ova biciklijada je bilježila rekordni broj od 200 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske koji su biciklirajući na dionici dugoj 40km posjetili Blagaj, Bunu, Počitelj i Čapljinu, kao i sve njihove povijesne i kulturne znamenitosti.

"I ove godine plan je isti, želimo našim gostima u što boljem svjetlu prezentirati sve kulturne i povjesne znamenitosti koje Ćirina trasa na pomenutoj dionici ima za ponuditi. Tako ćemo voziti pored nezaobilaznog Starog mosta u Mostaru, obići Blagaj i izvor rijeke Bune, proći ćemo pored Manastira u Žitomislićima, Hutova blata, obići ćemo stari grad Počitelj i još jednom završiti naše putovanje i imati odlično druženje u restoranu "Storia" u Čapljini. Ovaj ugostiteljski objekat već drugu godinu za redom podržava događaje na promociji Ćire i južne Hercegovine i njihova nam podrška u organizaciji doista jako mnogo znači", poručili su organizatori.

Okupljanje i polazak je u Nedelju 1.9.2019. sa početkom u 10:00h ispred doma Herceg Stjepan Kočača na trgu hrvatskih velikana (Rondo).

"Iako smo ispočetka razmatrali neke druge lokacije u želji kako bismo našim sponzorima izašli u susret i ispred njihovih objekata okupili velik broj biciklista, kroz razgovor sa istima došli smo na zajednički zaključak kako je najbolje da start iste biciklijade bude održan sa gradskog trga Rodno zbog samog značaja lokacije, a i ideje kojom ova biciklijada promovira kulturne i povijesne znamenitosti Hercegovine. Doista smatramo da Herceg Stjepan Kosača zaslužuje da bude promoviran i prezentiran našim gostima", dodali su organizatori.

Mi ovim putem možemo samo poručiti našim čitaocima da se odazovu na ovaj događaj i budu dio još jedne biciklijade za promociju Ćire i južne Hercegovine. Vjerujemo, da organizatori donose još jedno izvrsno i nezaboravno druženje, bašš kao i na svim događajima u prethodnim godina, a njihovim odličnim organizacijama opet vi ste najbolji svjedoci.

Ovim putem organizatori se žele zahvaliti svim sponzorima koji omogućuju ovaj događaj: Turistička zajednica HNŽ/K, restoran Storia u Čapljini, voda LEDA, trgovina bicikla i opreme CikloCentar, te svima vama koji svojim prisustvom uveličavate ovaj događaj.

Također, veliko HVALA i svim medijima koji podržavaju naš rad i zajedno sa nama na svojj poseban način promoviraju Ćiru i Bosnu i Hercegovinu.