Cesta Stolac – Neum: U studenom potpisivanje ugovora s izvođačima

magistralna cesta, cesta stolac-neum, ljubo pravdić, početak izgradnje, cesta stolac-neum

Kako su za Klix.ba kazali u iz JP Ceste Federacije BiH u studenom se očekuje potpis ugovora za oba aktualna lota, kao i raspisivanje natječaja za tunel Žaba.

Izgradnja ceste Neum - Stolac podijeljena je u tri dionice i obuhvaća dovršetak radova na dionici Kiševo - Broćanac za koji su predviđena sredstva u iznosu 6,61 milijuna eura te izgradnja dionica Broćanac - Cerovica predviđenih sredstva u iznosu 21,46 milijuna eura, i dionice Cerovica - Drenovac za koju predviđena sredstva u iznosu 12,79 milijuna eura. Financiranje ovog važnog prometnog pravca predviđeno je kreditom Europske investicijske banke i Svjetske banke (EIB i WB). Od studenog prošle godine traje evaluacija ponuda za LOT 1 i 2 izvođenja radova na dionici Kiševo - Broćanac. "U tijeku je evaluacija ponuda za izvođenje radova koja traje dugo zbog dodatnih pojašnjenja ponuda s pojedinim ponuđačima i odobrenja istih od strane obje Banke. Očekujemo da ćemo u studenom imati potpis ogovora za oba lota", kazali su iz JP Ceste Federacije BiH.

Već gotovo godinu dana zna se da je ponude dostavilo deset ponuđača i to: Oberosler Cav. Pietro Ltd, Italija; Kolektor Koling d.o.o., Slovenija; Euro-Asfalt d.o.o., Bosna i Hercegovina; Strabag AG, Austrija; JV HP Investing d.o.o. Bosna i Hercegovina, Putovi Grude d.o.o. Bosna i Hercegovina, Gorenska Gradbena Družba d.d. Slovenija; JV HP Investing d.o.o. Bosna i Hercegovina, Putovi Grude d.o.o. Bosna i Hercegovina, JV Hering d.d. Bosna i Hercegovina, Viadukt d.d. Hrvatska; JV Hering d.d. Bosna i Hercegovina, Viadukt d.d. Hrvatska, KTM Brina d.o.o. Bosna i Hercegovina; Todini Costruzioni Generali S.p.A, Italija; Integral Inženjering a.d., Bosna i Hercegovina.

Iz JP Ceste Federacije BiH su kazali da u studenom očekuju i raspisivanje natječaja za odabir najpovoljnih izvođača za tunel Žaba dužine 975 metara. Vrijednost izgradnje ceste Neum - Stolac procijenjena je na 87 milijuna KM