Završna manifestacija Pokladnih dana Trebižat - Čapljina 2010

Veliki broj maškara nazočio je te večeri ovoj završnoj manifestaciji - suđenju i spaljivanju Marka Krnjevala a potom odličnoj zabavi koju je priredio domaćin, HKUD '' Seljačka sloga '' Trebižat.

U sklopu manifestacije podijeljeno je ukupno 25 vrijednih nagrada, a stručni žiri imao je pune ruke posla dok je odabrao najbolje maske, jer su sve kreacije ove godine bile zaista jedinstvene i zanimljive.

Prvo je u 18.30 sati upriličeno suđenje Marku Krnjevalu. Peteročlani sud iznio je veliki broj osuda na ime Marka Krnjevala što je na kraju dovelo do konačne presude - spaljivanje. Tako je Marko u povorci praćenoj limenom glazbom HKUD-a '' Seljačka sloga '' Trebižat odnesen povrh igrališta, gdje je i spaljen. Samo spaljivanje je unatoč kiši pratilo oko 500 ljudi.

U 21 sat organiziran je Bal pod maskama u prostorijama Doma HKUD-a '' Seljačka sloga ''. Zabavi je nazočio veliki broj maski koje su zaisat bile jedistvene i zanimljive a sud je izabrao 3 najbolje maske koje su dobile vrijedne nagrade: poklon bonove od 500, 300 i 150 KM. Prvo mjesto osvojila je kreacija '' Čovječe ne ljuti se '' koju su realizirale djevojke iz Trebižata; drugo mjesto osvojila je kreacija '' Pingvini '' - koju su također eralizirali momci i djevojek iz Trebižata; dok je treće mjesto pripalo kreaciji '' Edenski vrt ''. Među ostalim podijeljeno je još 25 vrijednih nagrada. Cijelu večer nazočne je zabavljao bend '' Gabriel ''.
















Zdravko Jakiša | ČAportal