VLADA HNŽ: Potpisan sporazum o obnovi OŠ Domanovići

Nevenko Herceg, HNŽ, domanovići
... jučer je u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj", a u dijelu koji se odnosi na povećanje energetske učinkovitosti potpisan Sporazum o sufinanciranju obnove Osnovnih škola u Domanovićima općina Čapljina.

Sporazum je u ime Vlade HNŽ potpisao dr.sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa i u ime općine Čapljina dr. Smiljan Vidić načelnik općine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 290. 500,00 KM, od kojih će Vlada HNŽ izdvojiti 200. 000,00 KM, a preostali dio u iznosu od 90. 500,00 KM izdvojiti će UNDP.

"Ne tako davno, a nakon što smo potpisali Ugovor o investiranju prvog dijela u iznosu od oko 4,5 milijuna KM, a od ukupno 9 milijuna KM koje planiramo uložiti u projekte Energetske učinkovitosti javnih objekata, današnje potpisivanje Sporazuma s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) o zajedničkom realiziranju projekta obnove škola u Domanovićima još jedna su potvrda neupitne opredijeljenosti Vlade da je obrazovanje i stvaranje uvjeta za obrazovanje u samom vrhu prioriteta ove Vlade", kazao je nakon potpisivanja Sporazuma predsjednik Herceg.

"I u ovoj prigodi izražavam spremnost Vlade da u partnerskom odnosu sa UNDP nastavimo suradnju na realizaciji sličnih projekata kako bismo što više škola i drugih javnih ustanova adekvatno prilagodili potrebama naših građana, ali i ujedno bili maksimalno uključeni u poboljšanje energetske učinkovitosti, ali i očuvanja okoliša", zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, postupak javnog poziva i odabira izvođača za ovaj projekt obnove škola u Domanovićima provesti će UNDP, a planirani rok za završetak projekta je kolovoz 2017. godine.

Projekat "Zeleni ekonomski razvoj" ima za cilj smanjenje izdvajanja proračunskih sredstava za potrošnju energije i vode, smanjenje emisije stakleničkih plinova, zapošljavanje domaće radne snage te podizanja svijesti o značaju energetske učinkovitosti u Bosni i Hercegovini./HMS/