Udruga mladih sela Dračevo spremna platiti najam prostora na kojem je grafit

Hercegovina, Udruga Mladih Sela Dračevo, Udruga Mladih Sela Dračevo, dračevo, grafit, Ceste Federacije BiH, dračevo, Udruga Mladih Sela Dračevo, grafit

Kao što smo već pisali Udruga mladih sela Dračevo Hercegovac autor je grafita na prometnici M 17.  na kome piše: Uzalud heroji povijest pišu, kad nađu se oni što istinu brišu. Herceg Bosna sinove je dala, a danas joj nema ni riječi hvala!

Čim je grafit ugledao svjetlo dana Ceste Federacije su naredile njegovo uklanjanje, a Udruga im je poslala pismo u kome stoji:

' Da smo bili upoznati s time sigurno bi Vas kontaktirali za dogovor o korištenju prostora za izradu grafita. Svjesni smo činjenice da ovaj naš grafit nije jedini koji je 'bespravno' napravljen, ali svojim primjerom želimo nastaviti kvalitetne projekte i konstruktivno djelovanje naše Udruge, na zadovoljstvo našeg sela, općine Čapljina i cijele BiH, te je Udruga 'Hercegovac' spremna platiti godišnje korištenje toga prostora. Također, želimo istaknuti da u ovom našem projektu, izradi grafita, nije bilo nikakve zle namjere, kako natpisom nekoga uvrijediti, tako i povrijediti osjećaje druga dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, kako neki negativno nastrojeni mediji pokušavaju prenijeti'', kaže se u pismu Cestama Federacije kojeg je potpisao predsjednik Udruge Boško Raič.