U Zagrebu održana izložba umjetnika iz Čapljine i doline Neretve

Sve nazočne pozdravio je Josip Držaić, ravnatelj ustanove URIHO u čijem sklopu je galerija Sunce.

Sanja Kozlica, književnica i slikarica, „Pjesmom prijateljstva", napisanom upravo za ovu prigodu, pozdravila je sve prisutne, a posebno goste iz Čapljine i neretvanskog kraja.

O izloženim radovima i njihovim autorima, kojima se Čapljina i dolina Neretve može ponositi, govorila je Lahorka Rožić, prof. likovne kulture, akademska slikarica i likovna kritičarka. U ime Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, prisutnima se obratila Marinka Bakula, pomoćnica pročelnika. Ispred jednog od organizatora obratio se Stjepan Katić, urednik portala Akademija-Art. Ante Brkić, akademski kipar, zahvalio se svima u ime umjetnika.

Svečanosti otvaranja nazočili su umjetnici Goran Milinković, Ivan Križanac Caka, Dalibor Dado Pehar, Ante Brkić, Ilija Bule, Kristina Obad, Mišel Stojanović i Ernesto Markota koji je ujedno vodio i organizacijski dio ovog nadasve uspjelog projekta.

Uz načelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića događaju otvorenja nazočili su i negovi savjetnici i pomoćnici Željko Bonić, Dalibor Milinković i Šime Doko.

Dogovorena je višestruka suradnja za naredni period na kulturnoj razini.

akademija-art.hr/čaportal