U Čeljevu se gradi nova škola, a OŠ Vladimira Pavlovića se rekonstruira

Područna škola

Na radost malih školaraca i njihovih roditelja uskoro bi trebala krenuti gradnja područne osnovne škole u Čeljevu uz koju bi još bili i sportski centar i parking prostor.

Uz sve to iz općinskog proračuna bit će izdvojeno oko milijun KM te će se tako riješiti problem malih školaraca koji do sada nisu mogli ići na nastavu u svoje selo. Ako se ne bi uduljile aktivnosti oko natječaja oko izvođača radova, očekivati je da školska zgrada u Čeljevu bude i završena do početka sljedeće školske godine.

I prozori dotrajale i oštećene fasade i otvora na zgradi Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini uskoro bi trebali biti prošlost. Sva ta oštećenja na školskoj zgradi odražavale su se i na obrazovni proces jer dotrajali otvori tijekom zimskih hladoća ne pružaju odgovarajuću zaštitu. Stoga se i krenulo u ovaj projekt za koji će Općina Čapljina u ovoj godini uložiti 500 tisuća maraka.

Najveća škola

To je potvrdio i čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić koji je posebno naglasio važnost obnove ili izgradnje novih školskih objekata na prostoru općine Čapljina.

''Još od izgradnje ove školske zgrade nije ništa ulagano u njezinu rekonstrukciju i obnovu onoga što je oštećeno ili dotrajalo. Škola je po broju učenika najveća u BiH, pa će se u obnovu fasada i otvora ići dio po dio, tj. radit će se sve ono što se odmah može i završiti. Neće se doći u situaciju da se, primjerice, obnovi fasada a ne izmjene otvori ili obratno. Ovim projektom djeca će dobiti znatno bolje uvjete za nastavu i općenito boravak u svojoj školi'', istaknuo je čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić.

Uz sve ovo, treba naglasiti kako se i u Gabeli krenulo s izgradnjom sportskog centra na kojem će se moći zabavljati mladi Gabeljani.

Frano Matić / Večernji list