Radni posjet Općini Čapljina

dr. sc. Nevenko Herceg, Nevenko Herceg, Čapljina, HNŽ
Posjet je započeo sastankom s dr. Smiljanom Vidićem, načelnikom Općine koji je predsjednika Hercega te ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugena Ćubelu upoznao s aktualnim stanjem i izazovima s kojima se Općina i njeni žitelji suočavaju. Poseban naglasak stavio je na infrastrukturni razvitak i projekte koji se realiziraju i planiraju, a podupire ih Vlada HNŽ.

Načelnik Vidić zahvalio se Vladi HNŽ-e kao i Upravi za civilnu zaštitu na razumijevanju i potpori za brojne projekte koji se zajednički provode na području čapljinske općine. Dodao je kako za aktualnu Vladu ima samo riječi pohvale i kako je suradnja na vrhunskoj razini.

U sklopu posjeta izaslanstvo Općine s predsjednikom Hercegom i Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Eugenom Ćubelom, ravnateljem Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo obišlo je mjesnu zajednicu Modrič gdje je protekli mjesec pušten u promet novoasfaltirani put.

Obišli su i Srednju školu Čapljina koja je prošle godine temeljito rekonstruirana u sklopu Vladinog Projekta energetske učinkovitosti.

Izaslanstvo Vlade HNŽ posjetilo je i renoviranu zgradu Vatrogasnog doma Čapljina, gdje ih je primio Petar Krndelj, predstavnik Službe civilne zaštite. Krndelj je zahvalio izaslanstvu na posjetu i potpori koju pružaju kako bi se unaprijedio i olakšao rad Službe.Posebno se zahvalio na nabavci novih vozila kao i ostale opreme koju je PVP Čapljina dobila od Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e.

Nakon posjeta Vatrogasnom domu izaslanstvo je obišlo i nogometni stadion NK GOŠK u Gabeli.