Požari i dalje haraju čapljinskom općinom

požar, Čapljina, Čapljina, požar, vatrogasci, Čitluk, kiša, Međugorje, požar, vatrogasci, Čapljina, požar
Unatoč velikoj iscrpljenosti zbog velikog broja požara koji su poharali čapljinsku općinu početkom tjedna vatrogasci su i jučerašnje uspjeli staviti kontrolu i tako spasiti stanovništvo i njihova dobra.

Prvi požar u subotu prijavljen je u 10:00 sati - u Tasovčićima je gorjela trava i nisko raslinje. Požar je savladan nakon 60 minuta.

U 13:30 sati u Klepcima je gorjela veća površina trave i niskog raslinja. Ovaj požar iziskivao je više vremena i snage kako bi bio lokaliziran, a požar je potpuno ugašen u 15:00 sati.

Na lokalitetu Ivanuša, kod Opličića, u 14:00 sati primijećen je požar u kojem je gorjela trava i nisko raslinje oko vinograda. I ovaj požar se jako brzo širio, pa su pripadnici Protupožarne postrojbe Čapljina požar stavili pod nadzor u 15:15 sati.

Najveći požar dogodio se u 16:15 sati u Gnjilištima, gdje je na brdu iznad sela gorjelo nisko raslinje, što je ugrozilo imovinu stanovništva, a zbog velike opožarene površine aktivirani su svi pripadnici postrojbe, koji su požar tek oko 19:00 sati uspjeli staviti pod nadzor, a požarište će tijekom cijele noći nadgledati dežurna protupožarna ekipa.

Iz Operativnog centra civilne zaštite općine Čapljina apeliraju na građane da budu oprezni, jer i svaka najmanja nepažnja može izazvati požar, te također podsjećaju da je do 30. rujna zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenom.

ČA::portal