Pijani 29-godišnjak iz Čapljine dvaput pretukao trudnu suprugu

Nasilje
Ilustracija
Općinski sud u Ljubuškom u subotu je odredio 30-dnevni pritvor J. NJ., rođenom u Čapljini, koji se sumnjiči za nasilje u obitelji, nanošenje lakih tjelesnih ozljeda, oštećenje tuđe stvari i upravljanjemneregistriranim vozilom, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Kako se dodaje, pritvor je određen zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo nasilja u obitelji.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu u ovom slučaju sumnjiči J. NJ. da je u dvama navratima počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

J. NJ. se sumnjiči da je dana 21. travnja 2018. godine u Ljubuškom, u obiteljskoj kući njegove punice, u alkoholiziranom stanju fizički napao svoju suprugu koja je tom prilikom pala i udarila glavom od stepenicu i izgubila svijest. Vidjevši kako bespomoćno leži sestre su joj priskočile u pomoć, kada je osumnjičeni jednu sestru udario šakom u glavu, a drugu uhvatio za ruke i odgurnuo je, nanijevši joj lake tjelesne ozljede, objasnio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Kako dodaje Aničić, osumnjičeni je tom prilikom porazbijao stvari po kući tražeći ključeve od vozila i želeći da vozi njihovo maloljetno dijete, koje je u jednom trenutku uzeo, pa kada je dijete počelo plakati ostavio ga je samog na podu dnevne sobe i udaljio se vozilom u nepoznatom pravcu.

U petak 3. kolovoza 2018. godine, ponovno u alkoholiziranom stanju, fizički je nasrnuo na svoju suprugu u poodmaklom stadiju trudnoće od sedam mjeseci.

U jednom momentu kada se njegova supruga udaljavala od njega u smjeru kuće istu je sustigao i šakom udario u glavu, od kojeg udarca je izgubila svijest. Dok je ležala na podu prišao joj je te nogama i šakama udarao po tijelu i trudničkom stomaku, dodao je Aničić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Tom prilikom porazbijao je stakla na vozilu i stvari pred kućom, nakon čega je sjeo u vozilo i bez police osiguranja upravljao vozilom kada su ga zaustavili policijski službenici i lišili ga slobode, zaključeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)