Općina Čapljina u prvoj polovini 2012. u manjku od 441.000 KM

čapljina

... za štićenike. Po toj odluci o povećanju nove su mjesečne cijene smještaja 600 KM za pokretne, a 720 KM za nepokretne osobe. U raspravi oko ovog povećanja vijećnik Mario Čuljak( Hrvatski pravaški blok) je istaknuo kako je to na jednoj strani opravdan dopis Doma za stare i iznemogle osobe, a na drugoj strani ipak socijalni udar na tu ugroženu socijalnu kategoriju.

Povećanje cijena

Stoga je vijećnik Čuljak predložio da se potrebita sredstva za rad Doma namaknu na neki drugi način i nekim drugim sredstvima. "Naravno da je uvijek nepopularno dizanje cijena, ali nažalost svjedoci smo svakodnevnim podizanja cijena roba i usluga u cijeloj BiH, a što je onda ostavilo traga i na poslovanje i opstanak Doma za stare i iznemogle osobe Domanovići. Ova ustanova trenutno ne može pokriti ni one najnužnije troškove pa je to i bio razlog da se ide u povećanje usluga smještaja.

No, važno je istaknuti kako će u tih 100 KM, koliko su povećane usluge smještaja, biti uključeni i lijekovi koji su i te kako potrebni svim tim štićenicima", istaknuo je čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić te dodao kako će unatoč ovom poskupljenju Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići i dalje biti najjeftinija takva ustanova u Hercegovini. Na sjednici OV Čapljina prihvaćeno je i financijsko izvješće o izvršenju proračuna Općine Čapljina u razdoblju siječanj - lipanj ove godine.

Realizacija projekta

Po tom izvješću, u prvoj polovini ove godine Općina Čapljina je ostvarila manjak od 441.055,78 KM. Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o nastavku realizacije projekta vodoopskrbnog sustava "Dubravska visoravan" koji je u trećoj fazi, a vodu će u konačnici dobiti više tisuća korisnika, ne samo u Čapljini, već i u Stocu te dijelu Mostara.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o pristupanju realizaciji projekta izgradnje vodoopskrbnog sustava za naselja Trebižat, Prćavci i Zvirovići. Prihvaćene su i odluke o utvrđivanju nacrta zoning plana gospodarske zone Zvirovići te o dodjeli na korištenje građevinskog neizgrađenog zemljišta za veći broj korisnika na čapljinskom području.

Večernji list