Onomatobleja Show stiže u Čapljinu: Humorom protiv predrasuda

Onomatobleja Show, Čapljina, stand up komedija

Stanovnici Čapljine u nedjelju 29. rujna imaju priliku saznati čemu se to smije već pola Hercegovine.

Riječ je o satiričnoj predstavi sezone – Onomatobleja Show, koja nakon uspješnih gostovanja u Konjicu, Prozoru – Rami, Ljubinju, Jablanici, Stocu i Trebinju stiže u Čapljinu.

Dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara pod nazivom Onomatobleja, kroz humor želi ukazati na besmisao stereotipa, i njihove opasnosti za zdrav razum.

„Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje.

Predstava sadrdži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle.

Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle“, objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Nikola, Luka i Omer u predstavi igraju lepezu živopisnih likova, čija su imena: Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

„Pozivamo publiku da dođe u Cafe bar Astorija u Čapljini, u nedjelju 29.09. u 20,00.
Ulaz na naše nastupe je besplatan, a predstava nije primjerena mlađima od 15 godina“ poručuju autori i protagonisti predstave koja će bojama oštre satire obilježiti jesen 2019.

Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet.

I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show, predstava koja će bojama britkog humora obilježiti jesen 2019.