Održan Sajam domaćih proizvođača u Čapljini

sajam, Čapljina
...i kupce Konzuma, organizirane brojne promocije i degustacije. Na ovaj način najveći trgovački lanac u BiH još jednom je podržao domaće proizvođače i svoje dugogodišnje poslovne partnere.

„Nakon Sajma u Super Konzumu Wisa Sarajevo, danas smo i u Čapljini upriličili promociju bosanskohercegovačkih proizvoda. Na ovom sajmu bili su prisutni domaći proizvođači čije proizvode kupci svakodnevno mogu pronaći u našim prodavnicama. Konzum kontinuirano sarađuje s domaćim proizvođačima i ovo je jedna u nizu aktivnosti s kojom želimo približiti domaće proizvode našim kupcima", istakao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzum d.o.o. Sarajevo.

Na ovom sajmu svoje proizvode predstavila je i mljekara Meggle BiH, čiji se široki asortiman roba nalazi na policama Konzumovih prodavnica.

„Pozdravljamo ovaj način pružanja potpore proizvođačima iz BiH od strane Konzuma. Ovakav oblik promocije je izuzetno važan, jer dodatno približava naše proizvode krajnjim kupcima. Mi ćemo se i u budućnosti, u skladu sa našim mogućnostima, vrlo rado odazvati svakoj promociji koja za cilj ima promociju domaćih proizvođača", naglasila je Marija Marija, marketing koordinatorica firme Meggle.

Na Sajmu posjetiteljima i kupcima trgovačkog centra Konzum Maxi u Čapljini svoje proizvode predstavile su kompanije Meggle, Farma koza Muša, Mlijekoprodukt, Mljekara Pađeni, Mlini, Puđa i livanjska mljekara MCI. U naredne tri subote bh. proizvođači svoje proizvode predstavit će u centrima u Bijeljini, Banjoj Luci, te sarajevskom naselju Dobrinja.