Održan jubilarni, deseti po redu, ''Čapljinafest 2010''

...nadmašio sve dosadašnje festivale, ali i očekivanja publike, koja je uživala u izvedbama duhovnih pjesama. Festival je obilježili i isječci iz filma, koji su snimljeni u proteklih 10 godina , a koji su se prikazivali za vrijeme nastupa.

Posebnost Čapljina-festa, u odnosu na druge slične festivale, leži u činjenici da se sve pjesme izvode uživo, te da festival nije natjecateljskog duha.
Izvedeno je 18 skladbi, a nastupili su sljedeći bendovi: Opus Dei, Slučajan susret, Worship band, KUD Kezon, BIČ, te izvođači Neven Dragičević, Marija Bukovac, Milan Jurković, Andrijana Luburić, Magdalena Brkić i Monika Subašić.

Progam je vodila Jelena Ostojić. Fra Mile Vlašić, inače idejni tvorac i realizator ovog projekta, zahvalio se svim izvođačima, ali i svima onima koji su pomogli da se ovogodišnji, kao i svi dosadašnji Festivali duhovne glazbe, održe i realiziraju.

'' Kad bih se zahvaljivao svima koji su sudjelovali na Čapljinafestu od 2000 godine pa do danas trebala bi mi cijela večer, jer se radi o brojci od 300 izvođača i bendova. Zaista, od srca veliko hvala svima vama koji ste na bilo koji način podržali ovaj festival, koji je postao tradicionalan i koji spaja bendove, izvođače i ljubitelje duhovne glazbe. Nadam se da je ovo samo početak, te da nas u nadolazećim godinama očekuje još veći broj izvođača i još veći broj gostiju '' - poručio je fra Mile Vlašić, te potom svim izvođačima, prijateljima festivala, predstavnicima medija i svima onima koji su pomogli u realizaciji festivala dodijelio statuu festivala, Fremmy-a.

Zdravko Jakiša | ČA::portal
slike na: čaportal