Obilježena godišnjica pogibije Božana Šimovića

Božan Šimović, obljetnica, Božan Šimović, obljetnica, Božan Šimović, HVO, Božan Šimović, HVO, Božan Šimović

... vijence i zapalili svijeće na spomen obilježjima ispred Vojarne ”Božan Šimović” u Čapljini i u naselju Zvirovići u spomen na poginulog zapovjednika Božana Šimovića i poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, Drugom svjetskom ratu i poraću.

Vijence su položili i izaslanstva Mjesne zajednice Zvirovići-Prćavci, Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a HNŽ, Ministarstva obrane i oružanih snaga BiH, Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a, Predsjedništva HDZ-a BiH, zatim općina Čitluk i Stolac s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata te Osnovne škole "Vladimir Pavlović" - područni odjel Zvirovići-Prćavci.

Nakon polaganja vijenaca, nazočnima se obratio načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić koji je kazao je kako imaju dužnost da nastave ono za što su branitelji dali svoj život , a to je sloboda i ravnopravnost hrvatskog naroda.

" Prema tom konačnom cilju napravljen je veliki korak, a to je da se veliki dio hrvatskog naroda ujedinio i pokazao svima kako je iznimno važan u ovoj državi. I iako treba još mnogo toga napraviti, upravo zbog svog jedinstva hrvatski narod će ostvariti slobodu i jednakopravnost" kazao je Vidić, priopćeno je iz Općine Čapljina.

U spomen na poginule hrvatske branitelje služena je i sveta misa.

Organizator ovog okupljanja i odavanja počasti poginulim braniteljima bili su Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina i Mjesna zajednica Zvirovići-Prćavci. Pokrovitelj je bio načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić.

FENA