Obilježena 27. obljetnica pogibije Božana Šimovića

obljetnica, Božan Šimović

U povodu obljetnice smrti prvog zapovjednika Postrojbe za posebne namjene "Ludvig Pavlović" Božana Šimovića, koja se obilježava 8. studenoga, u Čapljini su u srijedu položeni vijenci u spomen na njegovu žrtvu.

Operacija HVO-a "Bura" 1992. godine odnijela je brojne živote pripadnika hrvatskih postrojbi. Jedan od njih je i Božan Šimović, koji je izgubio život na Hodovskoj visoravni, priopćeno je na službenim stranicama Grada Čapljine.

Poginuo je naletjevši na minu dok je predvodio svoje vojnike u borbi sa srpsko-crnogorskim agresorom. Sugrađani ga zovu legendarnim zapovjednikom, stoga i čapljinska vojarna nosi njegovo ime. Grad Čapljina i njegova postrojba svake godine mu odaju počast.

U vojarni su vijence položili članovi Božanove obitelji, izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem i županijskim ministrom za pitanja branitelja Oliverom Soldom te udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici PPN “Ludvig Pavlović” i predstavnici Oružanih snaga BiH.

U petak, 8. studenoga, u Šimovićevom rodnom mjestu Zvirovići bit će služena i sveta misa za njega i sve poginule branitelje, stoji u priopćenju.