Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Caritasova radionica, Čapljina, Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Humanitarna udruga „Cvijet" Čapljina i čapljinska Caritasova radionica za osobe s posebnim potrebama „Betlehem" ove godine su po prvi put obilježile Međunarodni dan osoba s invaliditetom Zajednička radionica radnog naziva „Razmjena kreativnih tehnika u radno-okupacionoj terapiji" održana je u utorak, 3. prosinca u prostorijama radionice „Betlehem" koja djeluje pri Caritasovom domu za stare i iznemogle „Betanija".

U Udruzi i Radionici ističu kako su ovim htjeli ukazati na položaj osoba s invaliditetom, a razmijenili su i kreativne tehnike za izradu radova. Iskorištena je i idealna prilika za bolje upoznavanje članova. Voditelji radionice predstavili su i božićno-novogodišnje aktivnosti organizacija koje sustavno skrbe o djeci, odnosno osobama s invaliditetom u Općini Čapljina.

Ove dvije organizacije potvrdile su sudjelovanje na Božićnom sajmu koji će ove godine biti organiziran u Čapljini 14. i 15. prosinca, a najavile su i odvojene prodajne izložbe radova, Caritasova radionica Betlehem svoju organizira u nedjelju 8., a udruga Cvijet u subotu 14. prosinca.

ktabkbih.net