Neka uvjerenja odsad besplatna

kupovina

 u novcu i vremenu koje su ostvarene smanjenjem iznosa administrativnih pristojbi za podnošenje zahtjeva Općini, smanjenjem broja dokumenata potrebnih za pokretanje postupaka ili njihovim pribavljanjem po službenoj dužnosti te ukupnim skraćenjem vremena potrebnog za rješavanje potpunog zahtjeva, piše Večernji list BiH.

Prosječno 2 KM manje

Sada gospodarstvenici, u prosjeku, plaćaju oko dvije marke manje po jednom podnesenom zahtjevu dok je vrijeme potrebno za rješavanje predmeta po zahtjevu stranaka skraćeno za 37 posto, u nekim slučajevima čak i 50 posto u odnosu na ranije. Upravo ovaj podatak trebao bi biti ključan u privlačenju novih investicija u općinu Čapljina.

Kako je u Čapljini jedna od strateških odrednica poljoprivreda i zaštita okoliša, donosimo i popis usluga općinske Službe poljoprivrede i zaštite okoliša, odnosno izmjene koje se odnose na dokumentaciju, troškove i vrijeme potrebno za određeni administrativni postupak.

Cijene upisa

Za uvjerenje o obavljanju poljoprivredne proizvodnje rok je skraćen na 3 dana dok je pristojba na zahtjev u iznosu od 3 KM ukinuta. Za upis u Registar obiteljskih gospodarstava (za fizičke osobe) rok je skraćen na 15 dana, umjesto ovjerene kopije potrebno je dostaviti samo kopiju, a pristojba je smanjena s 15 na 10 KM.

Isto je i za upis u Registar poljoprivrednih gospodarstava (za pravne osobe) s time da se dostavlja kopija izvoda iz sudskog registra umjesto ovjerene kopije. Za upis promjena u Registru obiteljskih gospodarstava (za fizičke osobe) rok je skraćen na 10 dana, kao i za upis promjena u navedenom registru za pravne osobe.

Upis u vinogradarski i vinarski registar (za fizičke i pravne osobe) rok je skraćen na 15 dana, kao i za utvrđivanje minimalnih tehničko-tehnoloških i kadrovskih uvjeta za proizvodnju vina i drugih proizvoda od grožđa i vina gdje je za navedenu uslugu rok također skraćen na 15 dana.