Milenković i Karamazov održali koncert stoljeća u Čapljini

edin karamazov , Čapljina, Stefan Milenković
Ova dva svjetski poznata glazbenika, virtuoza na gitari i violini, oduševila su 90-minutnim koncertom više od 1.000 ljubitelja glazbe iz Čapljine, cijele Hercegovine i Dalmacije.

Na repertoaru su se našla djela Franza Schuberta, Dušana Bogdanovića, Ravi Shankara i Astora Piazzolla.

''Zaista smo oduševljeni. Čapljinska publika je vrhunska, volio bih da nas pratite na svim koncertima. Bilo je jako ugodno biti s vama, uz ovako odličnu posjetu i vrhunsku organizaciju'', rekao je poslije koncerta Stefan Milenković.

Mnogi su ovaj događaj nazvali kulturnim događajem stoljeća u Hercegovini, čemu svjedoči i činjenica kako se na karti malog broja gradova, poput Beča, Ljubljane, Beograda itd, našla i Čapljina.

Ova dva karizmatična glazbenika upoznali su se 2009. godine i osjetili snažan poriv za zajedničkim muziciranjem. Obojica su vrhunski glazbenici i obojici je pozornica dom. U zajedničkom programu izvode djela glazbene baštine 20. St. čiji je zajednički nazivnik činjenica da su sva djela nastala na tradicijskoj glazbi, a pisali su ih najoriginalniji skladatelji 20. st. Nastupaju zajednički po cijelom svijetu.

čaportal