Kritično u Čapljini: Sedam požara i tri ozlijeđena vatrogasca

požar, Čapljina, Čapljina, požar, vatrogasci, požar, požar, Hutovo blato, Posušje, požar
Dojava o prvom požaru zaprimljena je već u 07:15 sati, kada je u Gabeli gorila trava i nisko raslinje. Požar je ugašen u roku od pola sata.

U 13:45 požar većih razmjera javio se na području Klepci - Kučevo Brdo - Klepašnica, gdje je gorilo više od 10 hektara trave, raslinja i šikare. Nošen vjetrom požar se širio prema Pkrki i Hutovu Blatu što je otežavalo njegovo gašenje. Na teren su izašli svi pripadnici Protupožarne postrojbe i MTS-a, koji ipak požar nisu mogli staviti pod kontrolu do kasnih večernji sati. Prilikom gašenja ovog požara tri vatrogasca zadobila su tjelesne ozljede.

Dok su sudjelovali u gašenju ovog požara Pripadnici protupožarne postrojbe dobili su u 14:20 sati dojavu o požaru u Gnjilištima u blizini kuća, koji je uspješno lokaliziran 40 minuta kasnije.

Drugi veći požar javio se u 17:20 sati na smetlištu Ada gdje se zapalilo smeće. Uz vatrogasce angažirani su i bageri, koji su pomogli i zatrpavanju požara koji je pod kontrolu stavljen u 22:30 sati, a dežurna ekipa postrojbe ostala je tijekom noći dežurati na požarištu.

Dva požara u Klepcima javljaju se u razmaku od pola sata. Prvi u 18:00 sati uz prometnicu M17, gdje je gorila trava i nisko raslinje, koji je lokaliziran u 18:50 sati, a drugi u 18:35 sati kod Pravoslavnog groblja gdje je gorila trava i šikara, koji je pod kontrolu stavljen u 19:30 sati.

Čapljinski vatrogasci intervenirali su i u Bobanovom selu, gdje je gorila trava i nisko raslinje u blizini škole i igrališta, pa je bila potrebna brza intervencija. Nakon dojave o požaru u 19:30 sati vatrogasci su odmah izašli na teren i isti stavili pod kontrolu sat vremena kasnije.

Z. J. | ČA::portal