Koncert klape ''Maslina'' u Starom gradu u Gabeli

klapa maslina, Klapa Intrade, klape
U sklopu manifestacije ''Jel Gabela gdje je prije bila" održana je večer klapa, što se na kraju pretvorilo u do sada neviđen glazbeno-scenski događaj na povijesnim zidinama starog grada, za kojeg i dalje vrijedi vjerovanje da je sjedište povijesne Troje, piše caportal.info.

Prvo su nastupile klape mješovita ''Signum'' Čapljina, muška klapa ''Knez Domagoj'' Dračevo, ženska klapa ''Neum'', muška klapa ''Furešti'' Zagreb. Potom su, kao vrhunac večeri, svoje pjevačko umijeće pokazali članovi popularne šibenske klape ''Maslina'', predvođene planetarno popularnim Brankom Bubicom.

Više od tisuću posjetitelja pjevalo je i plesalo svaku skladbu ove klape, pa je to na kraju izgledalo kao jedan veliki pjevačko-plesački zbor. I muško i žensko, i staro i mlado, svi su bili oduševljeni nastupom Branka Bubice i njegovih kolega iz klape, a mnogi su se složili da se ovakav glazbeni događaj ne pamti u ovom dijelu čapljinske općine. Posebno su bile aktivne djevojke, ali i starije dame, koje su na trenutke i vrištale uz hitove klape ''Maslina'', kao što su ''Da te mogu pismom zvati'', ''Mala tica'', ''Šibenska balada''...

''Pivali smo na svim mjestima i u velikim dvoranama ali je ipak nešto posebno nastupati na ovom mjestu u Gabeli, koje ima tako važno mjesto u povijesti, ne samo Hercegovine već i šire. Teško je opisati taj osjećaj kada sa vama među ovim zidinama pjeva preko tisuću ljudi. To je zaista veliki događaj i veseli nas da ljudi prihvaćaju naše skladbe, koje su postale pravi hitovi u cijeloj Hrvatskoj, a evo sada vidimo da su jako popularne i u Hercegovini, gdje smo često gosti. " - rekli su nam članovi klape ''Maslina'', koji su dugo nakon nastupa davali autograme i potpisivati CD-ove brojnim obožavatelji(ca)ma među zidinama starog grada u Gabeli.

Inače, kulturno ljeto u Gabeli, koje nosi naziv ''Jel' Gabela gdje je prije bila'', ove godine obilježile su četiri sadržajne večeri. Prve večeri upriličen je nastup kulturno-umjetničkih društava, druge večeri kazališna predstava ''U zajedničkom stanu'', treće večeri na rasporedu je bio klapski koncert klape ''Maslina'' i klapa iz regije, a manifestacija se završava večeras, malonogometnom utakmicom između Garavuša i Plavuša, koja će biti simboličan događaj otvaranja športskog centra u Gabeli.

Svi ovi događaji organizirani su u čast sv. Stjepana prvomučenika, koji je zaštitnik mjesta, a glavni organizatori su HKUD ''Drijeva'' Gabela i Mjesna zajednica Gabela. Manifestacija je pod pokroviteljstvom načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića.