Karnevalska Čapljina i cijela Hercegovina dobili novu kraljicu

Sedamnaestogodišnja Kristina Sušac iz Trebižata (članica HKUD "Seljačka sloga" Trebižat) proglašena je kraljicom 15. međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini. To je bila i kruna još jednog karnevalskog spektakla koji je u Čapljini okupio više stotina karnevalista iz cijele Europe, a sve je to pratilo više tisuća posjetitelja ne samo iz Čapljine već i cijele Hercegovine. Novu je kraljicu karnevala okrunio čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić, a za njezine pratilje su izabrane Lejna Karić Lubarda(1.pratilja) iz Sarajeva i Samanta Sirotnjak iz Rijeke. Svoje zanimljive karnevalske kreacije i rasplesane izvedbe pokazale su karnevalske skupine iz Čapljine, Trebižata, Viškova, Rijeke, Nove Gradiške, Pologa, Kavadaraca(Makedonija), Sarajeva, Solina..., a sve su to svojim nastupima začinile i zgodne mažoretkinje iz Tomislavgrada i Širokog Brijega te zvončari i puhački orkestar HKUD „Seljačka sloga" Trebižat, piše vecernji list.

Tako su se na čapljinskim ulicama i središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava mogli vidjeti razni i aktualni likovi iz svijeta glazbe, filma, bajki i TV sapunica. Panonski mornari, ledene kraljice, zgodne kaubojke, faraoni, afrička plemena, Sulejman veličanstveni i njegova Hurem..., samo su neki od likova i karnevalskih kreacija koje su se mogle vidjeti u Čapljini. Cijelo je vrijeme bilo jako veselo, raspjevano i rasplesano, a što je samo pojačalo karnevalsko ozračje u Čapljini koja je i jedini grad iz BiH u Udruženju europskih karnevalskih gradova (FECC) čiji su čelni ljudi u društvu kraljice karnevala bili na čelu karnevalske povorke ulicama Čapljine. Sudionici karnevala najprije su se „zagrijali" na kolodvorskom trgu gdje su priređene plesne, ali i mađioničarske toče kao i face painting.

Karnevalska je povorka prošla ulicama Čapljine i sve do pozornice na Trgu kralja Tomislava gdje su se sudionici predstavili pred više od pet tisuća posjetitelja. "Presretna sam ovim izborom, i to je veliko priznanje cijelom Trebižatu i našem društvu", poručila je kraljica karnevala Kristina Sušac.