Jedan požar kod Graničnog prijelaza Unka lokaliziran, drugi prijeti plastenicima u Gabeli

požar, Aluminij Mostar, Čapljina, požar, vatrogasci, Gabela, unka, požar, Čapljina, požar, autootpad, bišće polje, požari, vatrogasci
Dojavu o prvom požaru na otvorenom prostoru kod graničnog prijelaza Unka Služba za motrenje i obavještavanje općine Čapljina zaprimila je jučer oko 13:00 sati, a na teren su odmah poslani vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu.

Zapovjednik Protupožarne postrojbe Čapljina Mate Jurković potvrdio je za ČA:: portal kako je u 16:00 sati zaprimljena dojava o požaru u Otoku, dijelu naselja Gabela, a vatra se nošena vjetrom širi prema plastenicima. Gori trava i nisko raslinje.

''Par ekipa već se nalazi na terenu i daju sve od sebe kako bi požar lokalizirali i učinili sve kako se on ne bi proširio prema plastenicima i obližnjim kućama. Prema našim saznanjima požar je pokrenuo opušak koji je najvjerojatnije netko od prolaznika izbacio iz automobila tijekom vožnje prema graničnom prijelazu.'' – rekao  je Jurković.

Inače, protekla četiri dana bila su posebno teška za pripadnike Protupožarne postrojbe Čapljina. Sudjelovali su u gašenju velikih požara u Prebilovcima, Klepcima, Zvirovićima i Međugorju, a zahvaljujući njihovom naporu svi ti požari lokalizirani su i nigdje nije pričinjena materijalna šteta.