HRS Čapljina ne podržava ni Vidića, ni Soču, nego Stanislavu Borovac

hrs
HRS Čapljina ne podržava niti Smiljana Vidića, niti Miljenka Soču, nego isključivo našeg kandidata za Vijeće Stanislavu Borovac, stoji u priopćenju ove stranke.

"Nakon predizbornog skupa kandidata za načelnika Čapljine Miljenka Soče, pojedini mediji su objavili vijest u kojoj se HRS stavlja u kontekst podrške njegovoj kandidaturi. S toga, osjećamo obvezu javnosti pojasniti pojedine stvari. Situacija u Čapljini je trenutno sljedeća: općinski proračun je u debelom deficitu, što nije spriječilo netransparentno trošenje novca, netransparentno dodjeljivanje ugovora na osnovu natječaja i nenamjensko trošenje namjenskih sredstava od strane vladajućih i za potrebe pojedinaca iz vladajuće stranke. Stopa neuposlenosti i sama perspektiva mladih u općini je nikakva, osim ukoliko niste bliži ili dalji član obitelji dužnosnika HDZ-a BiH ili samo član stranke, ali ćete se morat zadovoljit onime što ostane iza ovih prvih. Po parafiskalnim nametima Čapljina je u samom vrhu u BiH, što je dovelo do toga da se ne samo otežava otvaranje novih tvrtki, nego postojeće namjeravaju seliti svoja sjedišta u druge općine ili su već odselili. Isključivi cilj vladajućih, na čelu sa aktualnim načelnikom, je taj da ostanu na vlasti kako bi nastavili po starim navikama i održali materijalni i životni status kakav imaju, na leđima običnog puka.

Tzv. oporba koju predvode HDZ1990 i slični ne čine nikakvu alternativu, nego su drugo lice iste medalje. Oni su svoju narav pokazali dok su bili na vlasti što na lokalnoj razini, što na razini županije HNŽ, a pokazuju je svakodnevno neradničkim ponašanjem u zakonodavnoj vlasti. S kojim pravom osobe koje su godinama bili u koaliciji u HNŽ-u na vlasti sa HDZ-om BiH danas govore protiv njih? S kojim pravom ljudi koji su do prije samo nekoliko mjeseci dogovarali i prihvaćali pozicije od HDZ-a BiH danas govore protiv njih, predstavljajući se kao alternativan izbor? Isključivi cilj ove tzv. oporbe je taj da zasjednu na mjesto vladajućeg HDZ-a BiH kako bi nastavili tamo gdje bi ovi eventualno stali.

HRS se jasno distancirao i od vladajućeg HDZ-a BiH i od ove nazovi „oporbe". Jedini smo reagirali kada je općinska vlast podržavala i primala u posjet eksponente platformaške vlasti. Jedini smo reagirali na svako netransparentno dodjeljivanje poslova i natječaja u općini. Jedini smo stali u korist žitelja Gabele kada smo unatoč opstrukcijama od strane HDZ-a BiH uspjeli u inicijativi preimenovanja GP Gabela Polje u međunarodni granični prijelaz. I dandanas nam to vladajući nisu oprostili, pa nas po portalima i u priopćenjima nazivaju „udbašima" i sl., te najavljuju kako će učiniti sve u svojoj moći kako bi u listopadu ove godine ovaj GP izgubio taj status. Ova tzv. oporba je do izbora šutjela i mirovala, jer su poslovi, planovi i dioba prihoda u cijelom ovom periodu bili zajednička.

Prigodom definiranja i kreiranja kandidacijskih listi za predstojeće izbore za OV Čapljina, HRS je naišao na brojne neugodnosti, prijetnje, zastrašivanja i sl. koja su dolazila i od strane vladajuće stranke u općini HDZ-a BiH i od stranaka tzv. oporbe poput HDZ1990, Hrasta i sl. Jedini razlog zašto je to tako bilo leži u činjenici da se nismo željeli prikloniti niti jednoj strani i što predstavljamo opasnost za eventualni njihov postizborni plijen. HRS je dokazao kako mladi znaju, umiju i hoće, a najbolji dokaz u prilog tome je činjenica da smo unatoč svim opstrukcijama na kraju uspjeli u tome da imamo svoga kandidata za OV u Čapljini. Nastupamo sa svojim idejama i svojim programom, neovisno o bilo kome, bez proračunskih dotacija, bez novaca poreskih obveznika, bez ispraznih obećanja i talova sa bilo kime.

Podršku HRS-a u Čapljini ima isključivo Stanislava Borovac, naš kandidat za općinsko vijeće. Narod u Čapljini neka po svojoj savjesti bira načelnika, a kad se radi o općinskom vijeću, neka se upitaju hoće li glasovati za uvijek iste, koji općinu i politiku vide kao interesni plijen ili će glasovati za nove, mlade i partijski neopterećene ljude koji politiku vide kao sredstvo za više ciljeve i dobrobit sviju", navedeno je u priopćenju ove stranke.

HRS Čapljina