FOTO  U Mogorjelu održana predstava ''Teštamenat''

Iznenađujuće, predstavu je unatoč lošijem vremenu odgledao veliki broj gostiju. Predstava je bila poklon načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, tako da je ulaz za sve bio besplatan.

Kako je za naš portal istaknuo Branimir Vidić-Flika, inače rođeni čapljinac, predstava na komičan način govori o svakodnevnoj pojavi koje smo svi svjesni; želja za novcem je toliko velika da su ljudi spremni ići zaista u krajnost.

Točnije, predstava govori o smrti Tona Balaturice i tome kako se za njegov ''teštamenat'' otimaju i svoju korist traže Tereža (sestra pokojnog Tona), Bekina (sestra pokojnog Tona), Vice (Bekinin muž), Paškva i Bepo Briškula. Navedeni likovi, nakon saznanja da je njihov Tona Balaturica sav svoj imetak ostavio ubožnici, počinju kovati plan kako izmijeniti teštamenat i tako se sami okoristiti. Dolaze na ideju da Šime Frzelin pred odvjetnikom glumi Tona na samrti i tako promijeni teštamenat i podijeli imetak među nazočnima. No lukavi Šime uspijeva prevariti sve i odvjetniku Prošperu diktira da sav imetak ostavlja Šimi Frzelinu, odnosno samom sebi.

Uloge igraju: Branimir Vidić, Jasna Jukić, Helena Kovačić, Antonio Franić, Izmira Brautović, Edi Jertec i Hrvoje Sebastijan.

Na upit o dojmovima, odazivu i prihvaćanju predstave od strane publike Vidić odgovara: '' Zaista se lijepo vratiti u Čapljinu i pred svojim ljudima odigrati kazališni komad. Pozitivno sam iznenađen odazivom, s obzirom da je nedjelja i da vrijeme nije baš sjajno. Prekrasan ambijent Mogorjela dao je još jedan poseban ugođaj tako da se sve savršeno uklopilo. Nadam se da je ova predstava samo kratki uvod u ono što Čapljinu očekuje, i ono što je Čapljina i ranije morala imati kad je u pitanju kultura. Raduje me kulturno buđenje Čapljine i osobno ću se uvijek odazvati i koliko mogu pomoći u ovakvim stvarima ''.






više slika na čaportal.info
Zdravko Jakiša | H. V. | ČA::portal