FOTO  Održan prvi krug glazbenog natjecanja '' Čapljina traži zvijezdu ''

Čapljina, zvijezda, Čapljina pleše

Ovo je prvi put da se u Čapljini organizira ovakvo glazbeno natjecanje, što je privuklo pažnji velikog broja Čapljinaca koji su sinoć burnim pljeskom bodrili natejcatelje. Kroz četiri natjecateljske večeri, koje će se održavati svake srijede do kraja ovoga mjeseca, Čapljinskoj publici predstavit će se ukupno 20 natjecatelja od kojih će žiri odbrati najboljeg pjevača ili pjevačicu, odnosno novu Čapljinsku zvijezdu. 

Kako su istaknuli organizatori na samu audiciju prijavilo se preko 50 natjecatelja, od kojih je žiri odabrao 20 za natjecanje koje je počelo u srijedu, 05. svibnja. Sinoć je iz natjecanja ispalo 6 sudionika, u idućem kolu ispada 4, poslije toga 3, tako da će u finalu ostati petero natjecatelja.

Zanimljiva činjenica vezana je za mjesta natjecanja; naime organizatori su odlučili '' prodrmati i probuditi '' Čapljinu, tako da će se svakog tjedna natjecanje održavati na drugom mjestu. Ove srijede natjecanje je održano ispred robne kuće Čapljinka, iduće srijede bit će upriličeno ispred hotela '' Mogorjelo '', nakon toga na željezničkoj postaji te samo finale na Trgu kralja Tomislava.

Organizator ovog glazbenog natjecanja su Udruga mladih '' MAČ '', kulturna ustanova '' Akdemija '', Čapljinski fratri i ostali dobri ljudi koji su pomogli u organiziranju ovog natjecanja.

Zdravko Jakiša i Frano Matić | V. L. | ČA::portal