FOTO  Održan 12. Međunarodni ljetni karneval ''Čapljina 2010''

Čapljina, karneval
Sinoć je u Čapljini održan tradicionalni 12. Međunarodni ljetni karneval. Na karnevalu su sudjelovale mnogobrojne karnevalske skupine iz BiH i inozemstva, od kojih su neke došle čak iz Italije, Makedonije i Srbije. Čapljince je do kasno u noć zabavljala grupa "Colonia", što je dalo poseban ugođaj ovogodišnjem karnevalu.

Predstavnici skupina prvo su dočekani kod načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, koji je svima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak i druženje u Čapljini. Karnevalske skupine okupile su se u 18:00 sati kod Gradske športske dvorane, gdje su pola sata uživali u glazbi i plesu, nakon čega su okupljeni u povorku ulicama grada prodefilirali do Trga kralja Tomislava.

Tu je uprličeno predstavljanje karnevalskih skupina; skupine su izvodile scenske koreografije i pokazivale raznolikost kostima, boja i maski. Čapljincima su se tako predstavili: Čapljinske mažoretkinje, Dječji vrtić Čapljina, ''Halubajke'' Viškovo, Širokobriješke mažoretkinje, ''La Compagnia Stabile di Alberobello'' Italija, ''Špažičari'' Kostrena, Karnevalska skupina Rijeka, Posuške mažoretkinje, HKUD ''Seljačka sloga'' Trebižat, HKUD ''Zora'' Struge-Gorica, Kiseljačke mažoretkinje, HKUD ''Naši korijeni'' Bobanovo, HKUD ''Čapljina'' Čapljina, Karnevalska skupina Višići, HKUD ''Zagrađe'' Slavonski Brod, Karnevalska skupina Slivno, Karnevalska skupina Bakar, Karnevalska skupina ''Gradska karnevalska baterija'' Sarajevo, Karnevalska skupina Slavonska požega, Karnevalska skupina ''Džalamari'' Makedonija, Karnevalska skupina ''Župa Dubrovačka'', Karnevalska skupina Beograd.


Nakon predstavljanja skupina uslijedila je glazbena stanka, nakon čega je odabrana Kraljica karnevala te prva i druga pratilja. Za drugu pratilju odabrana je Katica Lučić iz Rijeke, za prvu pratilju Elma Šalaković iz Sarajeva, dok je titula Kraljice karnevala pripala Moniki Sesar. Kraljici je lentu i cvijeće uručio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, koji je pozdravio više tisuća okupljenih gostiju.

Uslijedio je veličanstven vatromet a potom zabava do sitnih sati uz grupu ''Colona'' i nenadmašnu Indiru.

Pokrovitelj manifestacije bio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini jedinstvena je manifestacija u BiH, s obzirom na to da je Čapljina jedini grad član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC).

U nastavku vam donosimo tri audio priloga u kojima ćete čuti što su o gradu i karnevalu kazali gosti, a osim toga donosimo vam i galeriju sa 75 fotografija, da vidite raskoš kostima i boja koje su obilježile ovogodišnji Međunarodni ljetni karneval ''Čapljina 2010''.

Više slika na izvor:  caportal.info