FOTO:Obilježene 10 obljetnica Granične policije BIH i 8 obljetnica Terenskog ureda Granične policije

...i djelatnike Granične policije nazočili i načelnici Općina Čapljina dr.Smiljan Vidić i Ljubuškog Nevenko Barbarić te izaslanstva svih sigurnosnih Agencija u BIH kao i Policijske Uprave Čapljina i Centra javne sigurnosti Trebinje.

Skupu su nazočili i čelni ljudi Policijskih Uprava Dubrovačko-neretvanske i Splitsko Dalmatinske te Granične policije Republike Hrvatske kao i drugi gosti i uzvanici iz Čapljine i  Hercegovine.

'' Terenski ured Granične policije JUG Čapljina pokriva područje oba entiteta i to od Gacka, Bileće i Trebinja u RS-u do Čapljine i Ljubuškog u FBIH. Dužina te granične crte koja je pod kontrolom ovog terenskog ureda je preko 300 kilometara i uspostavljena je odlična suradnja sa kolegama iz Hrvatske.“Postigli smo najbolje rezultate u sprečavanju krijumčarenja droge i ljudi. Tako smo zaplijenili preko pola tone droge te preko 1,2 milijuna kutija cigareta čija je vrijednost veća od 2,5 milijuna KM. Isto tako zaplijenjena je i razna druga roba široke potrošnje u vrijednosti preko 600 tisuća KM. Ništa ovoga ne bi bilo da nije postojala odlična suradnja sa Agencijama u BIH ali i onima izvan granica zemlje. Sve je to rezultat međunarodne suradnje i provedbe protokola između BIH i Hrvatske. Oduvijek nam je bio cilj što bliža suradnja sa zajednicom kako bi što uspješnija bila ta borba protiv krijumčara i kriminalaca na granici. Od strane ministarstva sigurnosti BIH naš je zapovjednik u Trebinju dobio i Zlatnu policijsku značku. Hvala svima a osobito čapljinskom načelniku dr. Smiljanu Vidiću koji od samog početka daje nesebičnu potporu svim Agencijama a osobito nama u Graničnoj policiji. Pripremljene su sve dozvole i čekaju se sredstva Europske komisije kako bi se krenulo u gradnju naše nove zgrade a što će nam svakako poboljšati uvjete za rad.“ - istaknuo je u svom govoru Žejko Ćorić, načelnik terenskog ureda Granične policije JUG Čapljina.

„Lokalna vlast i Granična policija imaju istu zadaću a to je vladavina prava i Zakona. Mi sa svoje strane činimo sve kako bi ta suradnja bila na iznimno visokoj razini i tako će ostati i dalje jer nam je svima u interesu da se stane u kraj kriminalu i krijumčarenju. Drago mi je da će uskoro krenuti gradnja namjenske zgrade jer su vam ove prostorije neuvjetne. Općina je odradila svoj posao oko tog projekta i ostale su tek sitnice. Nakon toga će te imati znatno bolje uvjete za rad u tim uvjetnijim prostorijama. Želim vam da ubuduće u najmanju ruku imate jednako uspješan posao i uspjeha kao što ste to i do sada činili. “ - poručio je čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić.

Druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak i razmjenu laganijih tema.






Tekst: Frano Matić | V. L. | ČA::portal
FOTO: Zdravko Jakiša | H. V. | ČA::portal