FOTO  Nevenko Herceg u Čapljini poručio: Spremni smo da zajedno s jedinicama lokalne samouprave radimo na stvaranju boljih uvjeta življenja

Nevenko Herceg, Čapljina, Smiljan Vidić, gradska uprava čapljina

U službenom posjetu gradu Čapljini danas je boravio Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije te održao sastanak s gradonačelnikom Čapljin dr. Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima.

Razgovaralo se o suradnji i zajedničkom realiziranju nekoliko strateških projekata na području Grada Čapljine.

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić zahvalio se predsjedniku na izvrsnoj suradnji. Zahvalio se na mnogim projektima koje je Vlada uradila u Čapljini te na onim projektima koje je Vlada sufinancirala.

Gradska uprava Čapljina, ulaganje u obrazovanje, u mlade ljude, ulaganje u obrazovne institucije upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih prioriteta te je gradonačelnik Vidić posebno naglasio projekt ulaganja u obrazovne institucije. To su između ostalog projekat energetske efikasnosti Srednje škole Čapljina, obnova škole na Domanovićima u kojima smo od Vlada imali značajnu financijsku podršku.

Gradonačelnik Vidić spomenuo je i projekte Vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i vodovod za tehničku vodu naselja Bivolje Brdo za koje je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdvojilo značajna sredstva.

Tu su još mnogobrojni projekti koji se rade u gradu Čapljini Deponija Ada, Gospodarska zona Zvirovići, a Vlada ima značajan doprinos.

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović koji je također pozdravio rad i napore gradske vlasti te istaknu da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dalje biti potpora Čapljini kao i svim drugim općinama HNŽ-a.

Gradonačelnik Vidić je u izjavama za medije rekao: „Ova današnja posjeta predsjednika Vlade Nevenka Hercega i gospodina Jovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je samo jedan segment naše suradnje. Svakako da smo danas na sastanku napravili jedan rezime onoga što se od projekata realiziralo na području grada Čapljine a Vlada je bila isključivi financijer ili je bila sufinancijer a radi se zbilja o nekoliko višemilijunskih projekata. Druga stvar, o kojoj se razgovaralo, svakako su bili oni projekti koje mi trenutno u papirnatom dijelu rješavamo, odnosno ono što je naša budućnost a što će svakako biti prioritet i grada Čapljine i Vlade.

Predsjednik Herceg je, i u ovoj prigodi, iskazao spremnost Vlade da zajedno s jedinicama lokalne samouprave radi na stvaranju boljih uvjeta življenja za sve građane.

Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, zajedno su obišli OŠ ”Domanovići”, te Osnovnu školu Čapljina, kao i Srednju školu u Čapljini, gdje su učenicima i prosvjetnim djelatnicima zaželjeli sretan početak nove školske godine.