FOTO  Nesvakidašnji trofej skupine čapljinskih lovaca - ulovili vepra teškog 150 kg !!!

lovci
U obilasku terena između Stoca i Ljubinja čapljinski su lovci imali bliski susret sa ogromnim divljim veprom koji je težio čak 150 kilograma.To je zaista rijedak primjerak pa su se lovci potrudili da što prije ulove ovog kapitalca.

Uz pomoć svojih dobro uvježbanih pasa goniča čapljinski su lovci dočekali ovu „ mrcinu “ od vepra i presudan je bio već prvi metak. Posebno su morali bti nakon ranjavanja životinje jer je svima još na umu nedavni incident iz okolice Mostara kada je ranjena divlja svinja usmrtila nesretnog starca.

“ Ma ova mrcina nije imala nikavih šansi da se izvuče. Tek kada smo ga odstrijelili i počeli izvlačiti vidjeli smo i osjetili koliko je težak. Ovako se nešto na ovim prostorima viđa zaista rijetko. Bit će dobre gozbe. “ - govore nam skoro u glas ponosni čapljinski lovci Ivo, Robert, Miro i „ Škembo “, dok se spremaju „ na dizalicu “ podići 150 kg teškog vepra.

“ Išli smo brati šipke ali nam je ova vepar smetao tj. nije se htio odmaknuti od stabla sa šipcima te smo ga morali ukloniti. “- dio je „ lovačke “ priče koju su nam uz smijeh ponudili ovi čapljinski lovci.

Cijelo vrijeme oko lovaca i vepra bili su brojni radoznali čapljinci koji se nisu mogli načuditi proporcijama ove „ mrcine “ od životinje. Posebno su upečatljivi dugi i oštri zubi tj. “ kljove “ čija je dužina oko 20 cm a od čega se mnogima ledi krv u žilama. Nakon testiranja na trihinelozu ulovljeni je vepar vrlo brzo „ pretvoren “ u kobasice i druge slasne specijalitete.

Frano Matić | Večernji list/caportal.info