Čapljinac Robert Puljić - ĐAKA: Nemam ništa sa drogom!!!

U moje staro vozilo u Čapljini zbog hladnoće sam puštao neke dečke da prespavaju pa  su iza njih ostale i te korištene šprice koje je pronašla policija.Ni sa tim nemam nikave veze.“ - ističe Robert Puljić.


„Našao sam se  u  krivo vrijeme  na krivom mjestu. Tog me je dana Davor pozvao da sa njim idem kod njegove cure u Pločama i pojma  nisam imao što nas sve čeka dolje u Kominu.Bio sam samo suvozač u vozilu(Renault) i nemam ništa sa tih 15-tak grama heriona kojeg je policija pronašla u Davorovom vozilu kada su nam postavili blokadu na cesti u Kominu. On je odmah priznao da je to njegova droga i da ju je nosio  djevojci u Ploče kao zamjenu za heptanone a ja nisam ni znao za drogu dok nas nije zaustavila policija. Ja sa tom drogom nemam ništa i molim policijske  i sudske organe BIH i Hrvatske te medije  da me ne povezuju sa ovim slučajem.“ - tako je svoju ispovijest Večernjaku započeo čapljinac Robert Puljić, poznatiji kao ĐAKA, koji je i reagirao na članak „Dvojica iz Čapljine pala s heroinom u luci Ploče“ objavljen u četvrtak 04.ožujka.

Svoju nevinost oko pronalaska droge u policijskoj akciji  na prilazu Pločama Robert Puljić potkrepljuje činjenicom da je pušten kući dok je ,kako dalje istiće, drugi čapljinac D.Č.(42) tj.vozač ostao u pritvoru u Dubrovniku. Uz tih 15 grama droge naš sugovornik oštro odbacuje i  policijske navode da  su  u njegovu stanu u Čapljini  pronađene korištene šprice i drugi pribor za konzumiranje opojnih droga.“ Kada sam se vratio iz Ploča  policija mi je već pretresla stan i u njemu nisu pronašli ništa što ima veze sa drogom.Odnijeli su tek dva pokvarena dječja mobitela i dvije iskorištene kartice za mobitel. U mom su starom vozilu,kojeg i ne zaključavam, ispod zadnjeg sjedišta pronašli  te korištene šprice,dno limenke Coca-Cole i vrećicu limunske kiseline. No,to također nije neki moj pribor i sa tim nemam ništa.U vozilo sam zbog hladnoće puštao neke dečke  da prespavaju na zadnjem sjedištu i to je ostalo iza njih. Pa to je staro vozilo (NISAN op.a) koje se ne zaključava pa u njega može ući tko god želi.“ - govori nam još Puljić dok smo ga slikali u njegovu stanu u Čapljini a onda i ispred spomeutog vozila u kojem je policija pronašla tri korištene šprice i limunsku kiselinu.

“Sa drogom već odavno nemam ništa i posve sam čist te sam prošao i liječenje u Sarajevu a za što imam i brojnu dokumentaciju.Već sedam godina policija me uopće nije privodila niti za jedan slučaj i zato molim da me se ne povezuje sa narkomanima.“-istiće  Robert Puljić,inače invalid Domovinskog rata(ranjavanje  na bojišnici) koji uz sve to boluje od PTSP-a te preživljava od vojne invalidnine. Dok je bio u policijskim prostorijama u Pločama,tvrdi još Puljić, jedan je policajac o njega zatražio da „surađuje sa njima“ tj.da otkriva one koji iz Hrvatske po drogu dolaze u Čapljinu.Taj je prijedlog u startu odbio jer,kako kaže,sa drogom i narkomanima nema ništa pa je i suludo govoriti o nekakvom „cinkanju“ hrvatskih narkomana. Uvjeren je kako je baš ta djevojka iz Ploča(ovisnica a i suprug joj se predozirao i umro) dojavila policiji i tako „namjestila“ vozaču D.Č a onda i njemu kao suvozaču.

Frano Matić | VL | ČA portal