Čapljina uspostavila suradnju s Velikom Goricom i Požegom

čapljina

... for EU" vrijedan 24.190 eura kojim je uspostavljena suradnja s gradovima u Republici Hrvatskoj - Velikom Goricom i Požegom. Osnovna tema u trodnevnim aktivnostima od 17. do 19. kolovoza bila je budućnost Europe s ciljem da se građanima Čapljine pomogne vizualizirati njihovu budućnost u Europskoj uniji kroz diskusije, radionice i okrugli stol.

Sudjelovalo je 265 lokalnih i međunarodnih sudionika te su, također, istaknute potrebe međukulturalnog dijaloga kao i mogućnosti poboljšanja uvjeta za civilno i demokratsko sudjelovanje na nivou Unije, a kroz radionicu sudionici su imali priliku upoznati se i prezentirati jedni drugima svoje gradove, kulturu i projekte na kojima su angažirani.

Identificirane su mogućnosti za buduću suradnju kroz inovativne koncepte i uključivanje građana u projekte kroz volontiranje, a sve s naglaskom na dugoročno i održivo partnerstvo. Potpisivanjem sporazuma između Općine Čapljina i gradova Velika Gorica i Požega utvrđeno je postojanje zajedničkog interesa za suradnju u programima Europske unije.

Područja suradnje vezana su za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo kroz umrežavanje, razmjenu znanja, iskustava i tradicije, a sve zasnovano na međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti što predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe, priopćeno je na internetskim stranicama Općine Čapljina.