Čapljina: Provaljeno u zgradu Općine; provalnici tragali za dokumentacijom

Čapljina, krađa

Odmah je pozvana policija pa su krim inspektori PU Čapljina izvršili očevid. Lopovi su u zgradu Općine Čapljina provalili kroz prozor ureda u kojem je smještena dokumentacija Općinskog vijeća Čapljina. Iz svih stolova i ormara izbačena je dokumentacija te razbacana svuda uokolo. Nakon te prostorije provalnici su ispreturali i urede odjela gospodarstva i opće uprave te ured općinskog načelnika i njegove tajnice. Ukupno  je provaljeno u desetak prostorija u samoj općinskoj zgradi.

“ Očito je da su provalnici tražili samo određenu dokumentaciju do koje im je stalo. To dokazuje činjenica da nisu ništa odnijeli od materijalne vrijednosti niti je dirana računalna oprema. U mom su uredu razvalili ladicu u stolu koja je bila pod ključem, te su ispreturali svu dokumentaciju. Na stolu su bili diktafon, kamera, skupocjene naočale i druga vrijedna oprema no ništa od toga nije dirano. Stoga je evidentno da se ne radi o koristoljublju, a logika mi govori da je to pokušaj da se pronađe dokumentacija koja nekoga može kompromitirati ili koja dokazuje neke mutne rabote iz prošlosti. Ne želim ništa prejudicirati, ali zanimljivo je kako je ovo druga ovakva provala u zadnjih godinu dana, a još je zanimljivije da obje imaju isti rukopis provalnika. “ - rekao nam je načelnik dr. Smiljan Vidić dok je čekao sastanak sa načelnikom Policijske Uprave Čapljina.

Krim inspektori PU Čapljina su zamolili općinske djelatnike da napuste prostorije u koje je provaljivano kako bi se mogao uraditi očevid i kako bi se mogli uzeti svi potrebni tragovi. Čapljinski načelnik je još istaknuo kako nije rasvjetljena niti prošla provala u zgradu Općine, u kojoj su također traženi određeni papiri, jer ni tada nije otuđeno ništa od opreme i drugih stvari.
“ Neka policija odradi svoj posao a ja se iskreno nadam kako će biti pronađeni oni koji očito traže dokumentaciju koja dokazuje nečiju mutnu prošlost i sve one nečasne stvari koje su se događale ranijih godina u Općini Čapljina. “ - poručio je još čapljinski načelnik dr. Vidić.

Frano Matić | Večernji list