Čapljina: Pola grada se oprostilo od djevojke koju je u Splitu usmrtila pijana vozačica

Čapljina, sahrana
Nesretna djevojka pokopana je na Groblju svetog Franje u Čapljini. Do posljednjeg počivališta ispratili su je brojni Čapljinici, koji su došli dati riječi utjehe njezinim roditeljima, sestri i bratu.

Marija je bila studentica prve godine Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i u grad podno Marjana iz svoje se rodne Čapljine doselila prije malo više od mjesec dana.

Zla sudbina htjela je da svoj mladi život okonča pod kotačima crnog Audija kojim je upravljala pomahnitala 38-godišnjakinja. Čapljinci su u šoku. Na upit o tragediji koja se dogodila u Splitu, samo nijemo odmahuju rukom.

Bila je u cvijetu mladosti i da tako okonča svoj mladi život... Samo neka Bog da snage njezinim roditeljima, rekla je jedna postarija Čapljinka.

Nju nisam poznavala, ali znam joj roditelje. Majka joj radi u pošti. To je skromna i pristojna obitelj. Pogledajte kakva ju je tragedija snašla, dodala je.

Tuga se uvukla i u dvije škole u Čapljini, Osnovnu školu Vladimira Pavlovića i Gimnaziju, koje je nesretna Marija Ćorić pohađala. Profesori s kojima smo razgovarali o njoj, imaju samo riječi hvale.

Marija je bila odlična učenica Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, generacija 2013./2014. godine. Bila je izuzetno draga, skromna, hrabra, pametna i vesela učenica, uvijek spremna velikodušno pomoći u razredu, omiljena među vršnjacima, prepoznatljiva po svojemu samozatajnom osmijehu i nesebičnom pomaganju drugima, prisjeća se Blaženka Obradović, ravnateljica Marijine osnovne škole.

Bila je mila, toplog pogleda, zračila je posebnom ljepotom, ljubavlju i dobrotom.

Kroz školovanje je pokazala izvanredne rezultate u učenju i izvannastavnim aktivnostima. Završila je svih osam razreda s odličnim uspjehom i bila je predložena za učenika generacije, naglašava ravnateljica Obradović. I kada je prešla u srednju školu, uspjeh nije izostao. Gimnaziju je također završila s odličnim uspjehom.

Marija je ostavila neizbrisiv trag u našim srcima. Zauvijekće ostati naša Marija sa svojim 8. d razredom na panou škole, ustvrdila je ravnateljica Blaženka Obradović, dodavši posebnu zahvalu tragično stradaloj Mariji: Hvala, draga Marija, na svim lijepim trenucima koje si nam poklanjala sve ove godine, piše Jutarnji.hr.