Čapljina: Otvoren rekonstruirani kompleks "Trg Bana Josipa Jelačića"

Tom prigodom Osmanagić je najavio i revitalizaciju željezničke radionice u Čapljini. Po njegovim riječima projekt je već urađen, a ukupna investicija kompletne obnove iznosi oko 7 milijun konvertibilnih maraka.

Također, danas je promoviran i novi sustav elektronskog izdavanja karata za lokalni promet u stanicama Mostar i Čapljina, a od ponedjeljka, 18. listopada, i za stanice u Sarajevu i Zenici.

U rekonstrukciju "Trga bana Josipa Jelačića", Željeznice FBiH uložile su 1,2 milijuna konvertibilnih maraka. Površina je trga 5 500 četvornih metara. Trg ima 94 parking mjesta, 7 taksi mjesta i 2 parking mjesta za autobuse. Projektnu dokumentaciju izradila je projektna kuća "Studio Radonić" iz Zagreba. Radove je izvela domaća tvrtka "Kristal" d.o.o. Čapljina, a stručnu pomoć u realizaciji i praćenju izgradnje trga dali su načelnik i uposleni u općini Čapljina.

U sklopu kompleksa nalazi se i suvremena granična Željeznička stanica u Čapljini, u koju je uloženo dva milijuna konvertibilnih maraka. Kreditna sredstva osigurala je Europska investiciona banka, a radove je izvela sarajevska tvrtka "Unigradnja".

Fizibiliti studija i idejno rješenje izrađeno je po projektu IPSA Instituta iz Sarajeva.

(Fena)