Čapljina: Otvoren rekonstruirani kompleks "Trg Bana Josipa Jelačića"

Generalni direktor Željeznica Federacije BiH Nedžad Osmanagić otvorio je danas rekonstruirani kompleks "Trg bana Josipa Jelačića" i graničnu Željezničku stanicu u Čapljini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Željeznica FBiH (ŽFBIH).

Tom prigodom Osmanagić je najavio i revitalizaciju željezničke radionice u Čapljini. Po njegovim riječima projekt je već urađen, a ukupna investicija kompletne obnove iznosi oko 7 milijun konvertibilnih maraka.

Također, danas je promoviran i novi sustav elektronskog izdavanja karata za lokalni promet u stanicama Mostar i Čapljina, a od ponedjeljka, 18. listopada, i za stanice u Sarajevu i Zenici.

U rekonstrukciju "Trga bana Josipa Jelačića", Željeznice FBiH uložile su 1,2 milijuna konvertibilnih maraka. Površina je trga 5 500 četvornih metara. Trg ima 94 parking mjesta, 7 taksi mjesta i 2 parking mjesta za autobuse. Projektnu dokumentaciju izradila je projektna kuća "Studio Radonić" iz Zagreba. Radove je izvela domaća tvrtka "Kristal" d.o.o. Čapljina, a stručnu pomoć u realizaciji i praćenju izgradnje trga dali su načelnik i uposleni u općini Čapljina.

U sklopu kompleksa nalazi se i suvremena granična Željeznička stanica u Čapljini, u koju je uloženo dva milijuna konvertibilnih maraka. Kreditna sredstva osigurala je Europska investiciona banka, a radove je izvela sarajevska tvrtka "Unigradnja".

Fizibiliti studija i idejno rješenje izrađeno je po projektu IPSA Instituta iz Sarajeva.

(Fena)

Tagovi: Čapljina trg
13.10.2010 u 18:11» 2 komentara

  • avatar max knut 13.10.2010. 22:03 #1

    Kružni tok im je čudo ha ha ha

  • avatar soledad 14.10.2010. 12:24 #2

    bolje bi bilo da naprave neku tvornicu ili nešto slično, da otvaraju nova radna mjesta, ali eto.... opet bolje išta nego ništa...