Čapljina: Opasna dječja igra na gradilištu

opasna igra

Prije par dana jedna zabrinuta majka upozorila nas je na problem koji je primijetila u središtu grada, piše čapljinski portal.

”Svaku večer šetam gradom i uvijek prođem u blizini gradilišta novog kružnog toka kod mosta dr. Franje Tuđmana i šokiram se kada vidim prizore djece kako se igraju na gradilištu. Njihova igra je toliko opasna da svoje živote dovode u opasnost”, napisala je majka čiji su podaci poznati redakciji.

U ovu tvrdnju uvjerili smo se i večeras, kada je naša ekipa na gradilištu zatekla ono na što nam je ova majka skrenula pažnju.

Petnaestak djece zatekli smo na gradilištu i zaista nam se zaledila krv u žilama nakon onoga što smo vidjeli.

Pet dječaka igralo se na velikom betonskom prstenu koji su gurali i na kojemu su se ”vozili” penjući se i gurajući ga nogama.

Jedan dječak spuštao se sjedeći na skateboardu niz padinu prema cesti i dok smo bili na mjestu 10-ak minuta zamalo je dva puta završio pod automobilom.

Drugih 5-6 dječaka tražili su daske i kamenje koje su bacali jedni na druge, ne mareći za sigurnost.

Ovim putem apeliramo na roditelje da provjere što im rade djeca na ovom gradilištu za vrijeme igre, ali i na izvođače radova da ograde gradilište te povedu računa o sigurnosti naših sugrađana, posebice najmlađih.