FOTO  Čapljina: Održana izložba kreativnih radova

Čapljina, Izložba

Organizator je bila Inicijativa mladih Čapljine a njihovi suradnici i domaćini Udruga prijatelja prijatelja prirode Močvara Čapljina. Izložba je plod likovnog stvaralaštva i radionice koja je nedavno održana na povijesnom lokalitetu Mogorjelu gdje su polaznici uz stručno vodstvo akademskog slikara Ernesta Markote imali priliku učiti i stvarati likovna djela.

„Željeli smo povezati povijest, ekologiju i umjetnost i afirmirati ljepote našeg kraja. Na toj radionici nastalo je 15 zanimljivih likovnih uradaka koje smo ovdje izložili, a polaznici se mogu pohvaliti da su usvojili osnove stvaranja jednog umjetničkog djela.'', istakao je predsjednik Udruge Močvara Ernesto Markota prigodom otvaranja Izložbe.
Sve aktivnosti bile su dio projekta Inicijative mladih Čapljine pod nazivom ''Udruga Močvara - kreativno-likovne radionice'' koji se provodi u sklopu Međunarodnog centra za migracije i uz podršku USAID-a. Tijekom ljeta održano je nekoliko radionica čišćenja i adaptacije prostora Udruge Močvara a ova izložba bila je završni dio projekta. Prije otvaranja Izložbe sudionici su posjetili prostor Udruge, a u ime Međunarodne organizacije za migracije Kristina Šešlija izrazila je zadovoljstvo postignutim te pohvalila ativnosti mladih u Čapljini, kao i Udrugu Močvara i njen rad s djecom i mladima.
Članovi Inicijative mladih bili su Martino Njavro, Monika Kelava, Matea Kelava, Darija Mamuzić i Ana Pavlović, a koordinatori Glorija Vidić, Mario Šutalo i Emir Elezović. U ime Udruge Močvara tu je bio Ernesto Markota kao voditelj, te Zlatica Jelčić, Vesna Obradović i Igor Beno kao asistenti.
Napravljeno je mnoštvo maštovitih likovnih uradataka s temom prirodnih ljepota čapljinskog kraja i polaznici su pokazali izrazit likovni talent. Po završetku svečanosti dodijeljena su priznanja svim sudionicima, a osim priznanja dobili su na poklon i slikovnicu ''Močvara je čudo'' autorice Zdenke Jelčić, osnivačice i dugogodišnje predsjednice Udruge Močvara.
U narednom razdoblju umjetničke slike obići će sve čapljinske osnovne i srednju školu sa željom da se što više djece i mladih zainteresira za ekologiju i kreativno-umjetničko stvaralaštvo.