Čapljina najljepši grad u Hercegovini, a Čapljinci ne žele plaćati komunalnu naknadu

Tu su mnogobrojni sačuvani drvoredi, te više trgova i parkova, što i danas Čapljini daje epitet prave male zelene oaze na hercegovačkom kršu.

Sve je to lijepo za oči, ali uši '' para '' činjenica kako dosta Čapljinaca ne plaća komunalnu naknadu, o kojoj je, prije nekoliko godina, odlučilo tadašnje Općinsko vijeće Čapljine. Tom se naknadom trebaju regulirati troškovi javne rasvjete, uređenja zelenih površina i odvodnja oborinskih voda.

No, Čapljinci to ne žele plaćati, pa mnogi na računima za komunalne usluge, izbjegavaju plaćati stavku komunalne naknade.

Naravno da je to velik problem, jer sve te površine treab uređivati, a veliki su troškovi i javne rasvjete. U pomoć nam priskače Općina i ne znam što bi mogli učiniti da nije te pomoći - ističe direktor '' Komunalnog '' Mario Čolić.

A činjenicu da Čapljinci izbjegavaju plaćati komunalnu naknadu, komentirao je i načelnik dr. Smiljan Vidić

Svi vole vikati da su Čapljinci, a kada dođu na poštanski šalter platiti komunalne usluge, odjednom postaju neplatiše.No, zato odmah znaju prigovarati i tražiti i najmanju zamjerku na urednost i čistoću grada. A kako sve to postići kada se ne plaća ta naknada!? Zato ovom prigodom poručujem i molim sve one koji se smatraju Čapljincima da plaćaju komunalnu naknadu - poruka je čapljinskog načelnika.

Frano Matić | Večernji list