FOTO  ČAPLJINA: Načelnik Vidić ugostio osobe s Down sindromom

ČAPLJINA: Načelnik Vidić ugostio osobe s Down sindromom

Ušlo je u tradiciju da načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić svake godine upravo na sam dan obilježavanja Down sindroma posjeti čapljinske udruge: HU „Cvijet" i Caritasovu radionicu „Betlehem" čiji su štićenici upravo osobe s Down sindromom.

Ove godine praksa je bila malo drugačija. Naime načelnik Vidić je štićenike pomenutih udruga ugostio u prostorije Općine, te zajedno s njima obišao urede i opisao im i pokazao kako protekne jedan radni dan načelnika.
U druženju i razgovoru sa djecom i njihovim roditeljima kao i sa voditeljem radionice „Betlehem" i udruge „Cvijet" , načelnik Vidić je istaknuo podršku i potporu udrugama, a posebice djeci i roditeljima, te im uručio simbolične poklone.

Posebno treba naglasiti kako ovo nije jedini dan i poklon kada se načelnik brine o Udrugama. Naime iz općinskog proračuna se redovno pomaže radu udruga, a to je posebno istaknuto na ove simbolične datume.

Ovaj posjet je ujedno primjer i poziv svim ljudima da posvete malo više pažnje ovoj djeci koja danas nisu skrivala radost i oduševljenje.
Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Danas je sve bilo u znaku šarenih čarapa, tako je i načelnik dr. Smiljan Vidić nošenjem šarenih čarapa, i na taj način, pokazao podršku borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Ističemo kako čapljinke i čapljinci kontinuirano tijekom čitave godine sudjeluju u niz akcija i aktivnosti za bolji položaj osoba s invaliditetom.

Još jedan događaj kojim će se u Čapljini obilježiti Međunarodni dan osoba s Down sindromom održat će se u subotu 23. ožujka 2019. godine. Osobe s Down sindromom sudjelovati će u akciji „I mi to možemo" u sklopu koje će u razdoblju od 10:00 do 14:00 sati posluživati goste „Craft Caffe-a".

Svim gostima navedenog bara omiljeni napitak poslužit će štićenici udruga HU "Cvijet" i Radionice "Betlehem", a sva sredstva prikupljena od prodaje pića idu u humanitarne svrhe, odnosno za rad navedenih udruga.

 

hercegovina.info