FOTO  Čapljina: Mali božićni sajam otvorio svoja vrata

Čapljina, sajam, Božić

Naime, kao i prethodne dvije godine, vrata posjetiteljima otvorio je dvodnevni Mali božićni sajam, čijih se 40-tak izlagača smjestilo u okrilju blagdanskog šatora , na Trgu hrvatske slobode.

Sajam je svečano otvorio glavni pokrovitelj, općinski načelnik dr. Smiljan Vidić.
Hvala Udruzi Life što nas je i ove godine obradovala božićnim sajmom koji, iz godine u godinu, sve više raste, na radost nas Čapljinaca, ali i ostalih. Ono što posebno raduje jest humanitarna nakana sajma jer će izlagači dio svoga prihoda usmjeriti čapljinskom Crvenom križu. Vjerujem da će sajam biti bolji nego prošle, ali i lošiji nego, akobogda, dogodine. Jer - jasno je da je u pitanju jedan pozitivni trend rasta što svakako raduje - kazao je dr. Vidić uz kojega su, mali članovi Humanitarne udruge Cvijet i Caritasove radionice za osobe s posebnim potrebama Betlehem, kao znak službenog početka sajma, nebu pod oblake pustili balone u božićnim bojama. Dobrodošlicu je svima zaželio i Djed Božićnjak koji će oba dana uveseljavati najmlađe. Na otvaranju Maloga božićnog sajma posjetitelje su razgalili mladi folkloraši i klapska pjesma te rasplesane Čapljinske mažoretkinje koje su, svojom koreografijom, svima zaželjele sretan Božić.
-
Organizatorica Ivana Buntić Jovanović iz Udruge Life ističe kako je zanimanje izlagača ove godine nadmašilo sva očekivanja.

- Iako naziv sajma govori da je mali, prošle je godine pokazao da je izrastao u jedan pravi božićni sajam koji je postao prepoznatljiv ne samo u Hercegovini, već i šire. Pod blagdanskim šatorom ove smo godine okupili 40-tak izlagača, među kojima su i članovi udruga Betlehem i Cvijet, a tu su i mladi iz župe Dračevo-Višići koji će ispred šatora, prodavati svoje palačinke. Sve što zarade, kao i prošle godine, ostavljaju za potrebe Caritasa.

Time dodatno potvrđujemo našu humanitarnu nakanu. Osim mnoštva zanimljivosti koje ćete naći unutar sajamskog šatora, ispred ćete se, uz palačinke, moći zasladiti i kuhanim vinom te kobasicama. Sretni smo što je ova ideja naišla na oduševljenje naših sugrađana, ali i posjetitelja iz okolnih mjesta koji će, sigurna sam, u ovih par dana u velikom broju pohoditi naš sajam.