FOTO  Čapljina: Likovna kolonija na lokalitetu Mogrojelo

Čapljina, likovna kolonija, Mogorjelo

...s Udrugom Močvara organizirala Inicijativa mladih Čapljine. Radionicu je kao likovni umjetnik vodio predsjednik Udruge Močvara Ernesto Markota uz asistenciju Igora Bene, a programom je u ime Inicijative mladih koordinirala Glorija Vidić. Sudionici radionice bili su učenici osnovnih i srednjih škola, članovi Udruge Močvara te članovi Inicijative mladih a radionicu su posjetile i voditeljica u Močvari Zlatica Jelčić i osnivačica Udruge Močvara Zdenka Jelčić.

Moderatori su na početku okupljene upoznali s radionicom i motivima koje će slikati, a onda je svatko od njih našao povoljan kutak unutar ruševina stare rimske vile gdje se mogao najbolje likovno izraziti. Prostor Mogorjela još se jednom pokazao kao pravo nadahnuće za umjetničko stvaralaštvo. Tema likovnog izričaja bila je priroda, odnosno bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta našeg kraja koje se savršeno uklapa u život čovjeka i podneblje koje je uvijek za sobom ostavljalo tragove različitih kultura i civilizacija. Spoj prirode i čovjeka najbolje se ocrtava u ovom antičkom prostoru uronjenom u biljni i životinjski svijet. Nakon završetka stvaralaško-kreativnog rada sudionici su se zajednički uslikali držeći u ruci radove koje su napravili, a bilo je tu dosta zanimljivih i maštovitih likovnih rješenja.

Kao završni događaj bit će Izložba radova koju ćete moći vidjeti u prostorijama ugostiteljskog objekta Key u Čapljini a ona će se upriličiti 10.9.2018., a nakon te postavke organizatori namjeravaju obaći sve čapljinske škole.