Buran vikend u Hercegovini: Požari, potres, prometne nezgode i jedno spašavanje iz duboke jame

Mostar, Goranci, Mostar-Goranci, požar, vikend, Hercegovina, požar, jadranska magistrala, požari
U subotu, u vremenu od 15:00 do 16:00 sati, širokobriješki vatrogasci (vozilo i dva vatrogasca), gasili su požar u mjestu Kočerin ( Široki Brijeg ), gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

Također, isti dan, vremenu od 15:40 do 16:50 sati, širokobriješki vatrogasci (vozilo i dva vatrogasca), gasili su požar u mjestu Ljuteš - Mokro ( Široki Brijeg ) - gorjela šuma.

U subotu, u vremenu od 20:15 do 21:30 sati, posuški vatrogasci (vozilo i dva vatrogasca), gasili su požar u mjestu Čitluk ( Posušje ), gdje je gorjela šuma i nisko raslinje.

Intervenciju su imali i u nedjelju, u vremenu od 15:00 do 17:25 sati. Naime, posuški vatrogasci (vozilo i dva vatrogasca ), gasili su požar u mjestu Vir (Posušje), gdje je gorjela borova šuma a opožareno je oko 0,3 ha šume.

Kada je riječ o prometnim nezgodama, jučer u 17:25 sati u mjestu Gornji Radišići, Ljubuški, dogodila se prometna pri čemu je nastala manja materijalna šteta.

Noćas u 03:30 sati dogodila se prometna nezgoda u ulici Hrvatskih kraljeva (Ljubuški),manja materijalna šteta.

Prometne su se dogodile i u petak, u 07:50 sati prometna nezgoda u mjestu Proboj Ljubuški, manja materijalna šteta.

Isti dan u 17:40 sati prometna nezgoda u mjestu Crveni Grm , Ljubuški - manja materijalna šteta.

Jučer u 13.58 sati naše područje je pogodio novi potres jačine 3,4 stupnja prema Richterovoj ljestvici. Epicentar potresa bio je kod Posušja, odnosno 5 km istočno od Imotskoga.

Jučer u vremenu od 16:00 do 20:00 članovi GSS-a Ljubuški su imali intervenciju u mjestu Bijača ( Ljubuški ), spašavanje lovačkog psa iz duboke jame, priopćeno je iz Civilne zaštite ZHŽ-a.