FOTO/VIDEO  Bulić i Zečić razveselili Hercegovce u Švicarskoj

Više takvih udruga ove godine proslavlja svoju dvadesetu obljetnicu. Nedavno je tako udruga Plehan-Derventa proslavila taj jubilej, a u subotu 5. studenog 2011. učinili su to i Hercegovci uključeni u udrugu Zajednica hercegovačkih Hrvata (ZHH). Sportska dvorana Unterrohr u Schlierenu (Zürich) bila je popunjena do zadnjeg mjesta, a svečanost je započela izvedbom hrvatske himne Lijepa naša domovino i pjesme Ponosna moja je zemlja Hercegovina koje je izvela Ana Badrov uz pomoć grupe Delta iz Ploča.

Po završetku rata udruga posebno pomaže djecu i siromašne studente pa se i redovita godišnja manifestacija održava pod mottom Vratimo djeci osmijeh na lice. Na tu temu je Ana Kristina Jezerčić napisala i pjesmu, a njene stihove čitao je Drago Mišić, voditelj programa i ujedno jedan od osnivača ove udruge. Tim stihovima je na početku proslave pozdravio uvažene goste koji su se onda i kratko obratili okupljenim gostima: Hrvoje Cvitanović, generalni konzul Republike Hrvatske u Zürichu, dr. Dragan Čović, predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, fra Ivan Prusina u ime hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj i Petar Gelo, urednik i voditelj Hrvatskog radija u Australiji. Nakon što je Ana Badrov otpjevala jednu opernu ariju, nastupili su i članovi folklorne skupine Naši i vaši iz misije Lausanne-Wallis, a potom je voditelj najavio glavne zvijezde večeri - Dražena Zečića i Matu Bulića.

Prvi je na scenu izašao Dražen Zečić i on je, uz pomoć grupe Delta, podigao atmosferu u prepunoj dvorani - podij za ples bio je ispunjen brojnim plesačima. Čekajući Matu Bulića, kratko su nastupili Ana Badrov i David Baškarad, a publiku je svojim dosjetkama zabavljala i baba u narodnoj nošnji. Vrhunac zabavnog dijela ove večeri svakako je bio nastup Mate Bulića (djelomično zajedno s Draženom Zečićem) koji je zagrijanu publiku održao u odličnom raspoloženju sve do kraja ove zabave.

Po riječima članova Uprave i njenog sadašnjeg predsjednika Marka Malića, ova je proslava bila savršeno uspješna pa se očekuje da će, nakon konačnog obračuna, ostati nešto i za učenike i studente u Hercegovini.

Izvor: Hrvati.ch