Brza cesta Mostar- Livno, jedan od prioriteta nove federalne vlade, zašto ne ?

...biti uz nastavak izgradnje koridora 5 C i izgradnja brzih cesta Sarajevo- Goradžde, Sarajevo- Bihać i Sarajevo- Tula. Time se uvezuju modernom cestovnom infastrukturom većinski bošnjačka područja sa Sarajevom, protiv čega nitko ne bi trebao imati ništa protiv.

No, kako Federacija obuhvaća ne samo bošnjačka, već i hrvatska područja, a federalnu blagajnu pune i građani Hrvati i građani Bošnjaci ( a bome i ostali )pitali smo neke od dužnosnika hrvatskih stranaka- novih koalicijskih partnera SDP-a i SBB-a- hoće li tražiti da se u program cestovne infrastrukture uvrste i, primjerice, brza cesta kroz Lašvansku i Lepeničku dolinu, koja bi povezala gradove u središnjoj Bosni s autocestom na koridoru 5 C, na jednoj i bzom cestom za Bihać na drugoj strani. Zatim, izgradnju brze cete Mostar- Široki Brijeg- Posušje- Tomislavgrad- Livno, kao i brze cestu Imotski- Grude - Ljubuški- Čapljina, koje bi povezale hrvatska područja u Hercegovini.

Ni, protiv tih cesta, kao i nastavka izgradnje ceste Stolac- Neum, kako bi BiH konačno dobila izlaz na more, nitko ne bi trebao imati ništa protiv, zar ne?. Hoće li dužnosnici dva HDZ-a, od svojih bošnjačkih parnera tražiti i uvrštavanje ovih cesta u prioitrete prometne infrastrukture F BiH, i hoće li oni to prihvatiti ostaje vidjeti.

Dnevnik.ba