Bošnjačke tvrtke grade koridor Vc kroz Hercegovinu

autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, Koridor Vc, autocesta, Hercegovina, Koridor Vc, Bijača, kravice, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, lašva, prometnica, izgradnja, izgradnja ceste  , jp autoceste fbih, gradnja, koridor 5c, Koridor Vc, gradnja, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
Građevinski radovi na trasi koridora Vc Bijača - Kravica trebali bi početi za nekoliko tjedana.

Politički konsenzus

Federalne vlasti su ovaj posao dale domaćem konzorciju Euroasfalt d.o.o, GP ŽGP d.d. i Hidrogradnja d.d., koji je na natječaju imao najpovoljniju ponudu koja je iznosila 23,449.477 eura, piše večernji list.

Konzorcij GP Put Sarajevo-Vijadukt Hrvatska dostavio je ponudu u vrijednosti 25,754.591 eura, a konzorcij CEA Italija, Grazzini Italija i Zagorje Tehnobeton Hrvatska - ponudu od 25,922.686 eura.

Domaći konzorciji je kao kooperante uzeo tvrtke HP Investing, Tojaga i Zadruga. Domaće hrvatske tvrtke su na taj način u potpunosti zaobiđene i neće sudjelovati i izgradnji koridora Vc u Hercegovini.

- Ne znam nosi li zasluge za ovakav razvoj događaja nelegalna vlast u Federaciji i nelegalni hrvatski predstavnici u takvoj vlasti, ali je jasno kako se ovaj posao ne bi mogao raditi bez političkog konsenzusa i bez pristanka nelegitimnih hrvatskih predstavnika u vlasti Federacije BiH.

Na ovaj način se još jednom poslala poruka Hrvatima u BiH u kakvoj se poziciji nalaze, te koliko su konstitutivni u ovom entitetu - rekao nam je jedan od naših sugovornika.

Treba nepomenuti kako se radi o velikim projektima te da u Hercegovini postoji određen broj tvrtki koji su mogli participirati u izgradnji ove dionice autoputa.

Ipak, izgleda kako te tvrtke politički nisu bile podobne za obavljanje ovoga posla.

- Stječe se dojam kako Hercegovina nema kapaciteta da sudjeluje u izgradnji koridora Vc, što svakako nije istina.

Naše domaće tvrtke su mogle biti djelom ovog projekta, ali oni što trenutno predstavljaju Hrvate u Sarajevu vjerojatno nisu smatrali svrsishodnim da lobiranje osiguraju posao stotinama Hercegovaca koji su trebali raditi na izgradnji ove dionice koridora Vc - ističu naši sugovornici.

Nema žalbe

Zainteresirane tvrtke nemaju pravo žalbe na ovu odluku, tako da se odluka o izboru kooperanata u ovom poslu ne može poništiti.

Sigurno je kako bi dio "kolača" od 23,4 milijuna eura ublažio posljedice financijske krize koje se osjete u Hercegovini, osobito u građevinskim tvrtkama koje su zadnje dvije godine pretrpjele velike gubitke.

Ipak, hercegovački građevinari će morati pronaći drugi način da osiguraju budućnost svojih tvrtki. Na pomoć države svakako ne trebaju računati.