Besplatno kreditno savjetovanje za mještane Posušja, Nevesinja i Trebinja

savjetovanje
Dosta upita
Svim građanima koji su u bezizlaznoj situaciji, stručni općinski zaposlenici pokušati će pomoći da na najlakši način otplate svoja kreditna dugovanja, na obostrano zadovoljstvo kako dužnika, tako i kreditora.

- Već smo imali dosta upita građana različite životne dobi s različitim financijskim problemima. Bilo je situacija gdje smo građanima savjetima pomogli da uredno otplaćuju svoja dugovanja i samim tim olakšaju sebi daljnje financijske probleme - kaže nam Dragica Lebo iz Službe za pravnu pomoć Općine Posušje, koja je volonterka u ovom projektu.

Osim građanima, dodaje Lebo, Služba za pravnu pomoć Općine Posušje stoji na raspolaganju i bankama te mikrokreditnim organizacijama s obzirom na to da i same imaju problema s naplatom dospjelih obveza građana.

- Na raspolaganju smo svim građanima općine Posušje, koje pozivamo da nam se obrate, a mi ćemo zanjem i dosadašnjim iskustvom pomoći u najvećoj mogućoj mjeri - dodaje Lebo.

29 općina
Projekt koji se provodi u 29 bh. općina, realizira Međunarodna financijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, uz podršku vlade Švicarske i u suradnji s Europskim fondom za jugoistočnu Europu (EFSE) te s Udruženjem za odgovorno upravljanje osobnim financijama "U plusu".

Rješavanje problema
Dražen Mićević iz Općine Nevesinje također je pozvao sve građane Nevesinja da im se obrate ukoliko im trebaju savjet i pomoć.

- Nevesinje je mala sredina, gdje se svi znaju, tako da se ljudi teško otvaraju i govore, pogotovo o financijskim problemima, ali mi svima stojima na usluzi i pomoći ćemo koliko god možemo da riješimo problem - dodao je Mićević.

Dnevni avaz