FOTO/VIDEO  Bend iz Ljubuškog i Čitluka Terra Slaves snimio novu pjesmu o Hercegovini

Pjesma "Hercegovina" je stara 11-12 godina i dosta smo dugo radili na aranžmanu za nju dok nismo postigli što smo željeli, a želja je bila oživjeti tekst.
Ipak, u studio smo ušli otvorena uma i pozvali nekoliko ljudi da pjesmi daju svoj pečat pjevanjem karakterističnim za ovo podneblje i sviranjem tradicijskih instrumenat.

Kroz proces snimanja se bolje upoznaš sa prirodnim tonom svakog instrumenta pa smo tako i doživjeli kako se diple i gusle ponašaju u kombinaciji sa glazbom nešto čvršćeg pristupa i nije bilo baš lako „pomiriti" stare zvuke Hercegovine sa distorziranim gitarama i neparnim ritmovima Balkana, ali je Keža odradio odličan posao. Što se tiče teksta on je tipičan za Terra Slaves, s puno pitanja i kritike. Bez puno pojašnjavanja možemo reći da je daleko od rodoljubnih tekstova o Hercegovini koje smo navikli slušati na našim radio stanicama.

Hercegovina je puno više od kamena,masline i vina. A tko je "ranio" Hercegovinu neka svaki slušatelj zaključi za sebe.
Mi nastavljamo sa radom u studiju", ističu iz benda.

Pjesma je snimana u studiju "Jaz" u Čapljini. Producirao ju je Ivan Bukovac-Buki, prateće ženske vokale je otpjevala Marija Bukovac, a gusle i diple snimio Željko Keža.

hum.ba